Lunner husflidslag arrangerer temakveld om tamburering

Av
DEL

InnsendtTamburering, en tapt kulturarv.

Bli med og lær en morsom og hurtig teknikk og bli kjent med den glemte tambureringen. Teknikken fortjener å bli holdt i hevd.

Det er en gammel, spennende og dekorativ teknikk fra orienten, som ble meget populær i Norge for 200 år siden, blant annet som dekor på hvite sjal og forkle. Mange slike plagg er bevart både i museer og hos private. Likevel var denne teknikken ukjent i Norge inntil for få år siden, også på mange museer!

Stoffet spennes stramt ut i en ramme (herav navnet), og man hekler kjedemasker direkte på stoffet. Dette er mange ganger hurtigere enn å sy med nål og tråd, og uten tråd-skifte og slitasje, åpner dette for utallige muligheter i valg av materialer og anvendelse i vår tid. På overkommelig tid kan du lage vakre mønstre på tekstiler av alle slag, for eksempel på duker, løper, puter, gardiner, lampeskjermer, stoltrekk og liknende.

Med fantasi og garnrester kan du bli.annet friske opp og pynte på din garderobe eller forevige kjære barnetegninger til fine bilder.

Temakveld 28. januar på Lunner frivilligsentral på Roa: Introduksjon av teknikken via utstilling og et historisk innlegg med lysbilder. Demonstrasjon og anledning til selv å prøve teknikken på ulike materialer. Orientering av kurs 1.

Materialer: Anledning til å kjøpe treningsmaterialer, samt materialer til enkle modeller

Kurslærer: Elsa Johnsrud, Gran. Hun er tekstillærer og har holdt mange kurs innen emnet. Hun vil vise endelig av egne arbeid på temadagen

For å kaste lys over tamburering syarbeider i Norge, oppfordres alle interesserte til å undersøke hva man eventuelt har i sine gjemmer og ta det med på møtet. Ønsket er å kartlegge utbredelse og anvendelse av teknikken med anledning til å fotografere og registrere gjenstandene. 

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags