Nordiske romanser i Steinhuset

Svein Erik Sagbråten og Stian Alexander Olsen.

Svein Erik Sagbråten og Stian Alexander Olsen. Foto:

Av
DEL

Ditt Hadeland Sjangeren «romanser» står i en særstilling innen kunsten. Møtet mellom poesi og musikk skaper en opphøyet kunstform sammensatt av det beste fra to verdener. Det finnes utallige romanser skrevet til dikt på de fleste språk, og kanskje er det spesielt tysk diktning som preger denne formen. Kveldens konsert tar utgangspunkt i skandinaviske romanser, og vil løfte fram noe av den mindre spilte, men kvalitetsmessig flotte musikken som er skrevet i vårt hjørne av Europa. Her inngår blant annet musikk av Eyvind Alnæs, Harald Lie, Jean Sibelius, Eivind Groven med flere.

Konserten vil vise denne flotte kunstformen i all sin prakt, og gjøre den tilgjengelig og forståelig for alle. Tekstene er i all hovedsak universelle, med kjærligheten i sentrum.

Svein Erik Sagbråten tok sin musikkutdannelse ved Østlandets musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. Han har siden 1988 jobbet som profesjonell sanger, og har gjort stor karriere både som operasanger og dirigent. Han var i 21 år fast ansatt som solist ved Den Norske Opera, hvor han sang over 80 ulike roller innen opera, operette og musikal. Han har i tillegg vært engasjert ved alle de store norske operakompaniene, og har vært solist ved utallige framføringer av oratorier og andre kirkemusikalske verk. Mange vil huske de flotte kveldene med «Opera Gourmet» med Elin Kristin Hanssveen og Svein Erik Sagbråten, blant annet på Brenneriet i Røykenvik.

Stian Alexander Olsen tok i 2017 sin mastergrad i klaver ved Norges musikkhøgskole, hvor han studerte med Einar Steen-Nøkleberg og Jens Harald Bratlie. Han er en aktiv solist, akkompagnatør og kammermusiker, og har samarbeidet med bl.a. Geir Inge Lotsberg, Sander Tingstad og Anders Baasmo Christiansen. Han er fast akkompagnatør ved bl.a. Ringerike Sommersymfoni, og har akkompagnert utallige musikere og kor i sin korte karriere.

Velkommen til en romantisk aften onsdag 19. februar.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken