Wolfgang Plagge til Steinhuset i kveld

Til Steinhuset: Wolfgang Plagge, Inga Gorset og Anina Radotina.

Til Steinhuset: Wolfgang Plagge, Inga Gorset og Anina Radotina. Foto:

Av
DEL

InnsendtOnsdag blir det klassisk konsert i Steinhuset på Granavollen. Det blir et rent russisk program med blant annet verker av Sjostakovitsj og Tsjajkovskij.

Medvirkende er Wolfgang Plagge, piano, Inga Gorset, fiolin og Anina Radotina, cello.

Wolfgang Plagge er ansatt som professor ved Norges musikkhøgskole. Plagge debuterte som pianist 12 år gammel. Han har i voksen alder virket vel så meget som komponist, og har til nå komponert mer enn 130 verk. Som komponist har han en omfattende produksjon med en verkliste som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker. Hoveddelen består imidlertid av klaver- og kammermusikk. Stilistisk favner Plagge vidt, og han kan ikke sies å tilhøre en bestemt retning eller gruppe. Karakteristisk for hans musikk er en spesiell evne til å ivareta instrumenters særpreg slik at utøvere føler seg hjemme i det han skriver.

Inga Gorset er utdannet ved Norges musikkhøgskole under veiledning av Detlef Hahn og Bjarne Magnus Jensen. Inga Mathilde har spilt på blant annet Risør kammermusikkfestival, kirkemusikkfestivalen i Oslo og Barokkfestivalen i Trondheim. I sesongen 2017/2018 var hun også en av få som fikk æren av å bli invitert til å prøvespille for og gjeste Harmonien i Bergen.

Anina Radotina fullførte i 2017 sin Bachelor ved Norges musikkhøgskole, med toppkarakter, og begynte på sin master samme sted under veiledning av Geir Tore Larsen. Etter dette har kammermusikken tatt stadig større plass, og det meste av tiden går med til å utforske det spennende i å skape noe nytt i samklang med andre.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags