En stjerne skinte over Oppdalen kapell

GLALAS: Adventskonsert i Oppdalen kapell.

GLALAS: Adventskonsert i Oppdalen kapell. Foto:

Av

Det var fullt i Oppdalen kapell da koret Glalas holdt adventkonsert.

DEL

InnsendtSøndag 2. desember var kapellet i Nordre Oppdalen fylt til randen av forventningsfulle mennesker som ville delta på årets adventskonsert, tradisjonen tro, arrangert av damekoret Glalas, som for øvrig har feiret sine 25 år som kor dette året.

Vi hadde invitert Hedda Pettersbakken fra Eina, 12 år gammel, til å synge for oss, og hun sang seg inn i alles hjerter med Himlen i min favn, I denne julenatt/du lille hjerte, Mitt hjerte alltid vanker, akkompagnert av vår faste pianist Thomas Sanger Elnæs og dessuten også sammen med vår andre gjest Tormod Melaas Holm på sopransaksofon. Tormod hadde også sine egne melodier som han vakkert framførte på instrumentet sitt.

Det ble en høytidsstund å lytte til disse to unge talentene, sammen og hver for seg, og publikum sparte ikke på applausen, det ble nok også felt en og annen tåre.

Koret Glalas bidro med gamle og nye sanger man forbinder med jul og adventstiden, fra «Glade jul», «Du grønne glitrende tre» (i Edvard Griegs versjon) og «Det kimer nu til julefest», til den vakre «Gläns över sjö och strand» (Betlehemsstjerna), «Deep River» og «In stiller Nacht».

Koret var opplagt og med godt innarbeidet korklang etter nylig gjennomført jubileumskonsert, så det ble skikkelig «trøkk»; da vi avslutningsvis og med stor sangglede lot Lang tid tilbake hendte det virvle stjernedryss og julestemning ut i salen.

Alle musikere, gjester, kor og publikum deltok med Deilig er jorden» helt til slutt før blomster og gaver ble delt ut.

For oss damene i Glalas og for vår kjære pianist ble dette en solid, verdig og god avslutning på jubileumsåret.

Glalas ønsker sitt publikum og øvrige en velsignet adventstid og en fredelig gul og godt nytt år.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags