Nå kan du bli bedre kjent med kunsten i Søsterkirkene

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mange av oss som bor på Hadeland er stolte av kirkene våre og tar gjerne med oss folk som besøker området til noen av dem.

DEL

Førstkommende mandag, 19. novemer, arrangerer Hadeland kirkeakademi og Kirken i Gran et temamøte om «Kunsten i søsterkirkene».

Det skal vise spennet i de ulike kunstuttrykkene fra krusifikset som står på sidealteret i Nikolai til de monumentale glassmaleriene som finnes i de to kirkene. De er blitt til i hver sin tid og er laget av ulike kunstnere.

Kvelden starter i Nikolaikirken hvor vi først skal reflektere omkring betydningen av det lille krusifikset som Halvor Wøien har laget. Dernest får vi en orientering om Frøydis Haavardsholms glassmalerier v/ Hans Erik Raustøl.

Programmet fortsetter over i Mariakirken. Der får vi møte glasskunstner Veslemøy Nystedt Stoltenberg som har laget utsmykningen til denne kirken. Hun vil gjennom sitt lysbilde-foredrag hjelpe oss til å få tak i hva som for henne er særlig viktig og hvordan hun gjennom glassvinduene forteller historien om hun som skulle bli Jesu mor og som med rette bærer kirkens navn. 

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken