– Jeg har ikke angret en dag på at jeg flyttet til Hadeland

OVER TID: Hadelandsbygdene er et typisk jordbrukets kulturlandskap, og et flott sådan med lang tids utvikling, skriver Ragnar Knarud i denne artikkelen. Bildet er fra Nes i Røyksnvik.

OVER TID: Hadelandsbygdene er et typisk jordbrukets kulturlandskap, og et flott sådan med lang tids utvikling, skriver Ragnar Knarud i denne artikkelen. Bildet er fra Nes i Røyksnvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt« Bli turist i egen bygd, vi har så mye å by pån,» sier Anne Marie Hvattum (70), som var turistvert på Granavollen i sommer, til Hadeland blad 1.ds.

Ja, Hadeland har virkelig mye å by på! Jeg kan vel ikke påberope meg at dette er min egen bygd, for jeg hører til de mer eller mindre utskjelte Oslo-folkene, som solgte hjemmet i Oslo og flyttet hit for 3 år siden.

Vennene mine spør meg om jeg angrer og jeg svarer: – Ikke en dag har jeg angret. Jeg vet ikke om jeg bor her til jeg dør, men det vil i hvert fall ikke være fordi Hadeland ikke er et godt sted å bo.

I sommer fylte jeg 60 og inviterte en gjeng damer til 24-timersbursdag. Det var usedvanlig vanskelig å velge hva jeg ville vise fram fra skattkista, men dette var programmet de ble med på før vi dro hjem til Bleiken.

Vi dro samlet til Galleri Brande, der det ble handel og en liten mottakelse med ferske lefser fra Huset i skogen, på Hennung. Så bar det til Grindakervev med hyggelig omvisning, handling og god lunsj fra naboen, Grindaker bakeri, før vi dro videre til Granavollen og Mariakirken.

Der deltok de som ønsket det på arrangementet til minne om Åsmund Olavsson Vinje. Det ble en overraskende flott forestilling med ukjente tekster og vakker musikk og heldigvis rakk vi et besøk i Glasslåven. Det er et fantastisk sted å ta med besøkende.

 Ettermiddagen ble benyttet til en dukkert i Randsfjorden ved Nes kirke og på veien dit så vi Røykenvik og Brandbukampen fra Julibakka og det er jo bare vakkert. Vel hjemme la jeg inn litt mer reklame, for så vel Kistefoss som for bakeriet på Jaren, og selvsagt spurte jeg om det er flere som kan tenke seg å flytte til Hadeland ...

Folkens, det er berikende å være turist i denne bygda, om den betraktes som bygda deres eller som bygda vår. Om det ikke er flere som flytter hit skal jeg i hvert fall arrangere et kurs hos glasskunstner Frøydis på Roa før jul og ja, det er utrolig mye mer jeg ønsker å ta med besøkende for å oppleve.

Tone Mari Bjøreng

Innflytter til Hadeland

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags