Kveldssamlinger for tvilende og troende i Ål kirke

KVELDSSAMLINGER: Hilde M. Lunde og Hans Erik Raustøl ønsker velkommen til kveldssamling.

KVELDSSAMLINGER: Hilde M. Lunde og Hans Erik Raustøl ønsker velkommen til kveldssamling. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt– Vi har i Ål kirke vært opptatt av hvordan vi skal kunne tilby mennesker som lurer på ting i kristendommen, å komme til en samling som er åpen nok til å ta alle spørsmål på alvor og tydelig nok til å gi en veiledning som kan peke ut en retning å gå videre.

Dette sier Anne Berit Holden, leder av menighetsrådet i Moen Ål og levende opptatt av å skape en kirke som lever midt i menneskenes virkelighet.

– Nå er vi så heldig at tidligere prost, Hans Erik Raustøl, har bosatt seg i vårt sokn. Han har sagt seg villig til, sammen med diakon Hilde Lunde, å stå for månedlige temasamlinger utover høsten og vinteren. De skal holdes på hverdagskvelder og er ingen konkurrent til søndagsgudstjenestene. Temaene vil handle om det som har med menneskelivet å gjøre, og hvordan kristendommen kan være med på å kaste lys over de tingene vi møter. Raustøl er kjent for ofte å bruke eksempler fra skjønnlitteraturen, og tar jeg ikke feil, vil vi få mye å tygge på, sier en forventningsfull menighetsrådsleder.

Den første samlingen holdes førstkommende tirsdag.

Raustøl vil da forsøke å vise hvordan kirkens menneskesyn er spent opp mellom de fire ordene stolthet, skam, skyld og soning. Som musikalske støttespillere har han med seg Jan Erik Guldbrandsen på fele og Atle Ljåstad på orgel.

De øvrige samlingene blir 18. okt. og 21. nov.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags