Referat fra Jevnaker Historielags vårtur 24.05.2018

INSPIRERENDE: Bildet er fra Lauvlia, Theodor Kittelsens hjem.

INSPIRERENDE: Bildet er fra Lauvlia, Theodor Kittelsens hjem. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Årets vårtur i Jevnaker Historielag gikk til Kunstnerdalen, Theodor Kittelsens Lauvlia og Christian Skredsvigs Hagan i Sigdal, torsdag den 24. mai 2018.

45 blide og glade medlemmer møtte opp på bussen til Roald for avreise til Kunstnerdalen. Vi kjørte fra Jevnaker kl. 08.30 og ankom Lauvlia kl. 10.00. Underveis på bussturen fortalte Jan Erik Klinkenberg om Theodor Kittelsens liv og bilder, til applaus fra historielagets busspassasjerer. Meget bra!

Da vi ankom Lauvlia, møtte vi tre guider, Lillian Holm, Marie Bekken og Åse Tangerud. Sistnevnte er også avdelingsleder på Lauvlia. De serverte oss nystekte vafler og kaffe, som smakte godt. Åse Tangerud fortalte oss litt om Lauvlias historie før vi startet omvisningen. Vårt høyttaleranlegg ble nøye tatt i øyesyn, før Åse ville bruke det. Men når det var gjort, kunne hun ikke få fullrost anlegget. Vi ble delt i tre grupper, og fikk en flott omvisning. Vi ble vist rundt i de forskjellige rommene i huset. Gruppene ble fortalt om bilder og gjenstander og dekorative utskjæringer og selvlagede møbler. Ros til veldig flinke guider.  

Så gikk vi inn på bussen for avreise til lunsj i Eggedal Borgerstue, en gammel skysstasjon, et tømmerhus fra begynnelsen av 1900-tallet, som er tatt godt vare på. Skysstasjonen rommet i sin tid alt fra skole til butikk. I dag også et overnattingssted, som har rom med personlig preg. Vi ble møtt av eieren, fru Koren, som fortalte litt om stedet. Vi spiste en nydelig toretters lunsj med kaffe. Det ble også tid til litt handling i hotellets egen interiørbutikk, «Bestemors Loft». Her kunne man finne skjulte skatter blant antikvitetene, eller nye perler fra kjente leverandører.  

Fra Borgerstuen gikk turen videre til Skredsvigs kunstnerhjem. Her ble vi ønsket velkommen av en av guidene fra Lauvlia, Lillian Holm, og Hege, for omvisning, samt Anne Beret Skredsvig, som guidet oss i galleriet.  

Vi ble delt i tre grupper for en rundtur i Skredsvigs hjem. Alle gruppene fikk også omvisning i stabburet, galleriet og kafeen, som var åpnet i 2016. Flinke guider i flotte bunader fulgte oss rundt i de forskjellige rommene og fortalte interessante historier. Vi koste oss ute i haven med noe å drikke, før turen gikk hjemover. Vi ble vinket adjø av guidene, som kom ned til bussen og takket oss for besøket. Veien gikk på smale veier over Norefjell til Noresund, for en rask benstrekk og is. Så gikk turen videre til Jevnaker. Alle på bussen syntes det var en hyggelig tur. Flott opplegg og punktlige reisende. Hjemme kl. 19.00.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags