Feirer bokens år med foredrag om William Blake og Jobs bok

Av

Kirkene i Gran inviterer til «Bøker og tro»-foredrag med Geir Uthaug i Mariakirken 30. september. Uthaug presenterer William Blake, engelsk dikter og maler.

DEL

InnsendtKjære hadelendinger og anna godt folk: I år feirer vi bokens år i Norge, 500 år etter den første boken kom til Norge, og i den anledning arrangerer vi «Bøker og tro» i Mariakirken flere kvelder utover høsten.

Først ut er Geir Uthaug, mandag 30. september, som vil presentere den engelske dikteren, maleren, og mystikeren William Blake, og hans bilder som ble laget til Jobs bok. Dette blir en meget spennende kveld, med halvannen times foredrag, og muligheter for spørsmål og samtale etter foredraget.

Geir Uthaug (1950) er norsk forfatter, lyriker, gjendikter og oversetter. Han virket også i mange år som kritiker og har vært anmelder i Morgenbladet, Aftenposten, Kritikertorget og i NRK P2. Han har også dekket radio- og fjernsynsteatret for NRKs Programblad over flere år. I 2017 ble han tilknyttet Minerva som skribent. Han har oversatt ca. 60 bøker med hovedvekt på skjønnlitteratur fra engelsk, deriblant mange gjendiktninger. Geir Uthaugs hovedverker er biografiene Den kosmiske smie (2000) om William Blake, (nå klar for utgivelse, tredje opplag) Et verdensdyp av frihet (2008) om Henrik Wergeland og Romantikkens Univers (2018).

Uthaugs hovedområde som gjendikter er den engelske romantikken. Han har gjendiktet de fleste av de kjente engelske romantikere fra Blake til Byron. Han har også gjendiktet Alfred Lord Tennysons dikt Den lette brigades angrep fra Krimkrigen. Fra 2015 er han statsstipendiat.

Arrangør er Gran/Tingelstad menighetsråd.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags