Maleriutstilling og åpen hage på søndag

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

InnsendtSøndag 8. juli inviterer Atlier Aila i Støaliens hage til en dag med blomster og utstilling av malerier og diverse ting laget av tre som mannen i huset står for.

Tanken er at folk kan ta med seg lunsjen og nyte den i vakre omgivelser. Hagen, som har en flott utsikt utover Randsfjorden, rommer et utall av stauder, roser og kjøkkenhage, og er på sitt vakreste nå. Når det er sommer er dette en hage som krever sin mann og kvinne. Det er en utfordring å holde en så stor hage, men når to har hageglede går det fint. 

Når det er dårlig vær, om høst, vinter og vår, blir det skapt malerier i Atlier Aila. Ting av tre, skapt i mannens verksted, som vil bli vist fram rundt i hagen, og som kan kjøpes der og da.

Mange av maleriene er naturbilder, og i vinter ble det skapt en del stilleben, etter nok et kurs av Nerdrum-elev gjennom seks år, Jan Ove Tuv. Det er brukt Apelles palett, Apelles av Kos, kjent maler fra det gamle Hellas, som består av hvitt, svart, oker og rødt, og det er en utfordring og morsomt å blande opp farger av disse fire. I en del av naturbildene er også denne paletten brukt.  

Hagen vil være åpen påfølgende mandag også. Det vil også være mulig å se bildene da, selv om de ikke står ute lenger.

Atelier Aila og Støaliens hage ønsker alle hjertelig velkommen.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags