Hver onsdag ettermiddag i juni og august inviterer Hadeland Folkemuseum og Hadeland Kirkeakademi til et litt annerledes museumsbesøk- et arrangement der publikum selv må lage sin egen formidling. Femten minutter innledning om et allmennmenneskelig tema, femten minutter stillesitting, før kveldsmat i kafeen. Onsdag er det klart for det tredje arrangementet i rekken. Iver Syverud Thorsen skal innlede stillesittingen med tema «ironi». Iver er 26 år, tekstforfatter, og medlem av ironigenerasjonen. På onsdag tar han et oppgjør med distansen til det ekte og det genuine.

«Jeg tok til meg ironi for å fortsatt kunne ha kontroll, og jeg lagde et sikkerhetsnett av mental distanse til alt som var teit eller ekte så avstanden kunne opprettholdes.

Problemet med den ironiske tilnærmingen er at man kun kommer med dommer og betraktninger, ofte avkledende og gøyale, men de fører sjeldent med seg løsninger.

Det er for eksempel uinteressant, både for meg og min far, at jeg latterliggjør han og hans musikksmak hvis han skrur opp lyden når Admiral P og Odd Nordstogas «Enkle gleder» spilles på radioen. Konsekvensene av min latterliggjøring er at jeg gosser meg litt med å være kulere og å ha litt riktigere smak.

Min far, på sin side, synes sikkert at jeg er ganske usympatisk, føler seg kanskje litt mindre og vil kanskje kvie seg for å vise meg musikk han liker i framtiden, for i det hele tatt å gi uttrykk for egen musikksmak»