«Lykke» i Steinhuset på Granavollen

Aage Kvalbein, Mari Maurstad og Gunnar Flagstad.

Aage Kvalbein, Mari Maurstad og Gunnar Flagstad.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

InnsendtLykke kan blant annet knyttes til følelser som forelskelse, kjærlighet, tilhørighet og meningsfullhet. Det finnes flere sinnstilstander som frambringer lykkefølelse, og alle har vel sin egen definisjon.

Søndag, 18. juni kommer skuespiller Mari Maurstad, cellist Aage Kvalbein, og pianist Gunnar Flagstad med et program hvor de ser nærmere på begrepet lykke.

De har funnet fram lyrikk og tekster som fra forskjellige innfallsvinkler belyser temaet, både gjennom livsvisdom, skjønnhet og humor. Her finner vi noen av de mest folkekjære norske forfatterne, som Inger Hagerup, Andre Bjercke, Halldis Moren Vesaas og Hans Børli.

Til disse tekstene spilles musikk som utfyller og setter i perspektiv. Vi får høre karakterstykker fra forskjellige sjangre, alt fra Sammartini, Faure, Granados og Albeniz, til Piazzolla, Leon Russell, Dave Brubeck og Chick Corea. Musikk fra vår egen meloditrollmann Egil Monn-Iversen er også med.

Mari Maurstad debuterte i 1977 i stykket «Kvinner» på Den Nationale Scene i Bergen. Fra 1981 har hun vært fast på Nationaltheatret. Hun har hatt utallige roller opp igjennom årene, også i musikaler. Hun har hatt egne show, og hvem husker vel ikke hennes stemmedubbing av Dolly Duck samt Ole, Dole og Doffen. Hun har fått Leif Justers revypris, Pillarguriprisen og Heddaprisen.

Aage Kvalbein er celloprofessor ved Norges musikkhøgskole. Han har gitt over to og et halvt tusen konserter siden debutkonserten i 1973. Han har vunnet flere internasjonale musikkonkurranser og i Norge har han fått tre Spellemannspriser. Vi får faktisk besøk av en av verdens beste cellister.

Gunnar Flagstad er førsteamanuensis i akkompagnement og fagseksjonsleder ved Norges musikkhøgskole. Han har holdt konserter over hele Europa samt på Festspillene i Bergen, Oslo kammermusikkfestival og Festspillene i Nord-Norge. I tillegg finner vi ham i samtidsensemblet «Traktor» og i pianoduoen «20 fingre».

Velkommen til Steinhuset med åpne sanser.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags