– Trengsel ved salgsbodene i Sysselgården

Sysselgården i Tingelstad arrangerer den tradisjonelle Førjulshelga denne helga, og arrangementets første dag har gått over all forventning, melder arrangørene.

DEL

Innsendt– Husflidshåndverkere har hatt marked og utstillerne er svært fornøyde med dagen. Mange gjester fra fjern og nær har handlet, og til tider har det vært trengsel ved salgsbordene, forteller Ann Therese Ekeren Skari ved Sysselgården.

De har også hatt besøk av en turbuss, så varene fra utstillerne vil nok ligge under juletreet langt utenfor Hadelands grenser.

– Det ser ut til at hjemmebakst er populært» og i gårdskafeen har det vært travle timer. De fleste satte seg ned med kaffe, kaker og gulrotsuppe. Praten har gått livlig over kafébordet og folk har kost seg, forteller Skari.

Snekkerverksted og smultringer

«Snekker Andersens verksted er årets juleutstilling i Sysselgården. Jarl E. Simonsen fra Toten stiller ut treskjærte figurer og Totenskjeer. Snekker Andersen, i Simonsens skikkelse, forteller mer enn gjerne historien om de tradisjonelle Totenskjeene og demonstrerer hvordan han spikker figurer.

– Gårdsnissen hadde det travelt med å koke og servere smultringer, han gikk faktisk helt tom og brukte lørdagskvelden til å lage ny deig og gjøre klar smultkjelen til søndag, forteller Ekeren Skari.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags