Herlig Bør Børson jr. anbefales

OMVISNING: Ei gruppe hadelendinger på besøk til Teater Innlandets hovedbase i det imponerende kulturhuset på Hamar, fikk interessant omvisning med teatersjef Janne Langaas.

OMVISNING: Ei gruppe hadelendinger på besøk til Teater Innlandets hovedbase i det imponerende kulturhuset på Hamar, fikk interessant omvisning med teatersjef Janne Langaas. Foto:

Av

Nylig var en håndfull hadelendinger på Hamar og så Teater Innlandets versjon av Bør Børson jr. De er samstemte: Skal du velge ett teaterstykke å se i høst, så anbefales Bør Børson jr. i kultursalen 15. november på det varmeste.

DEL

InnsendtEn av Norges mest populære komedier, i Harald Tusberg og Egil Monn-Iversens musikaldrakt, er i Teater Innlandets versjon en tvers igjennom jordnær, folkelig komedie som gir lattermusklene skikkelig massasje. Tom Styve som landhandler Børson jr., er verd et besøk i seg sjøl; naiv, sårbar, slagferdig og troverdig. Rund hovedpersonen er det et dyktig ensemble som raskt og presist skifter kostymer, går inn i ulike roller og turnerer den oppfinnsomme scenografien forbilledlig.

Replikker og sangtekster er formet i en brei, lokal dialekt, noe som sjølsagt faller i smak på våre breddegrader. Handlingen er lagt nærmere oss en da Johan Falkberget skrev stykket i 1918. 1950-tallet er et godt tidsvalg, der vi føler med og får sympati med Bør i kampen mot bygdedyret og sleske svindlere, med parallelle kjennetegn like opp til våre dager.

Det har gått 22 år siden Lurt gjorde lokal suksess med samme stykket på Skogglimt, der undertegnede som gammel-Bør og 16 andre skuespillere, pugget trønderdialekt i tråd tradisjonen.

Kanskje tida snart er Lurt-moden for en Børson-versjon igjen, i lokal språkdrakt? Imens bør hadelendinger løpe og kjøpe for å få med seg Teater Innlandets herlige forestilling.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags