Nå er det de voksne og eldre sin tur til å besøke brannstasjonen i Gran


KAFFESLAPPERAS: Fra venstre: Tanushan Maheswaran (politiet), Per Ansgar Østby( leder beredskap), Bjørg Lomsdalen Næss (prosjektleder i «Et trygt hjem for alle»), Sturla Bråten (brannsjef), Arild Haukedalen (elsikkerhetsingeniør i El-tilsynet AS), Toril Svendsbråten og Mona Haugen (begge Lunner frivilligsentral), Terje Olsen (Gran taxi), Marianne Orvang (Gran frivilligsentral), Hanne Thoen (kunderådgiver i Varig Hadeland Forsikring) og Erik Pettersvold (Lunner taxi).

KAFFESLAPPERAS: Fra venstre: Tanushan Maheswaran (politiet), Per Ansgar Østby( leder beredskap), Bjørg Lomsdalen Næss (prosjektleder i «Et trygt hjem for alle»), Sturla Bråten (brannsjef), Arild Haukedalen (elsikkerhetsingeniør i El-tilsynet AS), Toril Svendsbråten og Mona Haugen (begge Lunner frivilligsentral), Terje Olsen (Gran taxi), Marianne Orvang (Gran frivilligsentral), Hanne Thoen (kunderådgiver i Varig Hadeland Forsikring) og Erik Pettersvold (Lunner taxi). Foto:

Fredag 11. oktober blir det åpen og uformell formiddag for alle voksne og eldre i Lunner og Gran. Det inviteres nemlig til kaffeslabberas.

DEL

InnsendtDenne dagen kan man treffe El-tilsynet AS, politiet, sykehuset Innlandet ved ambulansetjenesten, Varig Hadeland Forsikring, Frivilligsentralene i Lunner og Gran og brannvesenet til en hyggelig prat i nødetatsbygget.

– Vi ønsker at de voksne og eldre skal få praktisk trening i hvordan de skal bruke slokkeapparater, lære førstehjelp og få gode tips og råd til et tryggere hjem for seg og sine. Vi har fått ønsker fra de eldre sjøl, ettersom flere aldri har prøvd å bruke slokkeapparat eller at det er lenge siden de har øvd seg på førstehjelp, forteller arrangørene i en pressemelding.

Det er Lunner og Gran frivilligsentral, Varig Hadeland Forsikring og brannvesenet som er arrangører og de er glade for at så mange stiller opp og er med på dette samarbeidet.

Førstehjelp og bruk av hjertestarter

Arrangørene forteller at ambulansetjenesten gjerne vil lære bort enkel, men viktig førstehjelp og hvordan bruke hjertestarter når sekundene teller.

– Her kan man trene seg. Varig Hadeland Forsikring har delt ut 53 hjertestartere som henger rundt i både Lunner og Gran. De vil også gi informasjon om brannsikkerhetsutstyr, ha en liten salgsstand og by på kringle til kaffen.

Nyttig informasjon fra flere aktører

Det vil også være mulig å anskaffe seg nyttig informasjon fra flere aktører.

– El-tilsynets Arild Haukedalen og Rune Jacobsen vil ha fokus på riktig bruk av elektrisk utstyr, som skjøteledninger, kaffetrakter, vannkoker, brødrister, vaskemaskin og så videre. I tillegg vil de fortelle om sikker lading av mobil og nettbrett og litt om hva man kan og bør sjekke selv i hjemmet, forteller arrangørene.

Transport

Arrangørene oppfordrer de som kjører bil til å ta med venner og naboer. Servicebussen i Gran som går fra rådhuset på Jaren legger ruta om brannstasjonen denne dagen. Har du ikke skyss og ikke kjører bil stiller Lunner og Gran taxi opp med kjøring tur/ retur for en femtilapp denne formiddagen. Denne må bestilles innen onsdag ettermiddag, kommer det fram av pressemeldingen.

– Brannvesenet har vært ute og pratet med mange foreninger, bedrifter og enkeltpersoner, og nå har vi akkurat gjennomført brannvernuka med barnehagebesøk og åpen familiedag på nødetatsbygget, der mange unger har fått prøvd seg på slokking, lært førstehjelp og mye mer. Nå håper vi det kommer mange voksne og eldre for en lærerik og trivelig formiddag her på nødetatsbygget i Gran, skriver arrangørene.

Arrangementet er gratis og åpent for alle voksne og eldre i Lunner og Gran.

– Det er første gang vi prøver dette, så det blir veldig spennende.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags