Temamøte på quilting og tekstilfarging

Et av de flotte teppene.

Et av de flotte teppene. Foto:

Av
DEL

InnsendtLunner husflidslag har invitert Kirsti Hovland til temamøte 12. februar, på Roa.

Hun viser lysbilder, stiller ut egne arbeider og forteller om og viser oss hvordan hun lager de fantastiske quilteteppene sine.

Kirsti Hovland syr quilter (patchwork) der hun ofte bruker stoff hun selv har farget og trykket mønster på. Hun lager også gjerne en del tredimensjonale elementer i mange av quiltene sine. Teknikkene og materialene er enkle, men resultatet blir dekorativt og kan brukes i mange sammenhenger. Flere teknikker kan også like gjerne brukes på papir. Hun sier dette er en kreativ lek som hun gjerne vil formidle og dele med andre.

Kirsti er aktiv både i quilte- og husflidsmiljøet, og har hatt tre separatutstillinger med quiltearbeider på Bogstad gård. Quiltene der hadde blant annet motiver fra kulturhistorien vår og fra de gamle kulturene som utviklet tallene våre. Hun har også skrevet en rekke formingsbøker beregnet på barn og unge, men også for voksne. Tre quiltebøker har hun også utgitt.

På temamøtet vil hun vise bilder og fortelle om maleteknikkene og quiltingen sin. Hun vil også ha med seg mange quiltearbeider og bøker. Så får vi håpe det blir tid til demonstrasjon av et par av maleteknikkene for virkelig å få vist hvor enkelt det er. Nesten litt «trylleri», sier Kirsti som gleder seg til å komme til Lunner. 

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags