Kirkerotter i Lunner kirke

I FJOR: Fra fjorårets teateroppsetting i Lunner kirke

I FJOR: Fra fjorårets teateroppsetting i Lunner kirke Foto:

Av
DEL

Innsendt23. oktober blir Lunner kirke igjen invadert av rotter!

Akkurat som i fjor på denne tiden blir nok en gang Lunner kirke invadert av ROTTER.

I tillegg synger Lunner barnegospel og Minimix!

I fjor kom det 300 (200 barn) for å få med seg dukketeateret Kirkerottene og Viggo i tårnet. Alle satt som tente lys gjennom hele forestillingen. I år kommer nok en gang rottene Vesle og Fredo. Men i år har de fått med seg Kattunge(!)

Skuespillerne Jo-Terje Sagrusten Høysveen og Mari Cathrine Brostuen Hagen har lang erfaring fra bla. Norsk Sceneskrekk og drysser et herlig lag av stedsaktuell improvisasjon inn i den ellers fine teksten til Kristian Sandmark. Slik blir teateret morsomt for både små og store.

Menigheter som bruker teateret som del av sin trosopplæringsplan, får årlig et nytt teater over en treårsperiode. Sandmark tror noe av suksessen til Kirkerottene skyldes at konseptet fanger bredt, noe han mener er viktig for å få flere barnefamilier til kirken.

Mange har sosiale sperrer mot å dra til kirken. Jeg tror at brede tiltak i kirkene er med på å bryte ned slike barrierer, sier han og legger til:

Kirkerottene er veldig folkekirkelig, samtidig som det har er et stort Jesus-fokus uten å virke påtrengende. Vi har alltid med en bibelfortelling, sier han.

Han mener barne- og ungdomsarbeidet i kirkene har tatt seg kraftig opp siden innføringen av trosopplæringsreformen i 2004.

Billetter kan kjøpes på forhånd eller i døra. Men det er allerede solgt over 100 billetter så her gjelder det å være tidlig ute :)

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags