Spennende kirketeater i Lunner

Lunner barnegospel og Minimix skapte mye smil og glede under kirkerotteteateret i Lunner kirke.

Lunner barnegospel og Minimix skapte mye smil og glede under kirkerotteteateret i Lunner kirke. Foto:

Av
DEL

Innsendt210 entusiastiske publikummere (der de aller, aller fleste var åtte år og yngre) skapte høy stemning i Lunner kirke tirsdag kveld. Kirkerottene var på plass etter et års fravær. Og de skuffet ikke denne gangen heller. I år fikk rottene kattebesøk, og sånt skaper jo liv og røre fra første stund.

Når kattungen forsvinner ned i søppeldunken for å gjemme seg, og lokket faller igjen så den ikke kan komme seg ut; da oppstår dramatikken.

Når til alt overmål rottene dukker intetanende opp og setter seg på dunken uten å vite at den inneholder en katt, så var det ikke lett å høre skuespillernes stemmer over alle superivrige barnestemmer som prøvde å fortelle dem at det lå en katt nede i søppeldunken. Og der nede hadde den nok fortsatt vært ettersom den ikke kunne komme seg ut.

Da skjønner den ene av rottene at katten må hjelpes selv om den er aldri så mye katt, og med felles anstrengelser klarer de å få katten ut og samtidig redder de sitt eget skinn. Når kattemor da ønsker å jakte på rottene, setter kattungen seg imot det for han har jo skjønt at rottene reddet livet hans – om de var aldri så mye rotter.

Hele opptrinnet ble underveis belyst av «Kari prest» som var innom kirken og dramatiserte historien Jesus fortalte om «den barmhjertige samaritan». Mannen som ble reddet av samaritanen, var jo en jøde, og samaritaner og jøder var nesten som forholdet mellom «rotter og katter» – uvenner, for å si det mildt ... «Hvem skal du hjelpe; hvem er så din neste?», spør Jesus. Og svaret er: ALLE – også de vi IKKE liker.

Etter teateret var det sang av Minimix fra Harestua og Lunner barnegospel. De sang fire flotte sanger med innlevelse og engasjement som smittet over på tilhørerne. Bravo!

En herlig kveld i Lunner kirke var til slutt ved veis ende, men om intet uforutsett inntreffer dukker nok rottene opp til neste år også. Vi gleder oss allerede.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags