LysLevende i Grua kirke

Fra venstra bak: Sander Becsan, Fredrik Rustaden, Sebastian Skau Andersen og Mira Michelle Sundby. Andre rekke fra venstre: Amanda Engevold, Veronica Østby Paulsen, Kelly Svendsen, Johanne Wirstad-Halvorsen, Hanna Angelica Ekeberg, Amalie Kyndesen Skau og Martine Sørås. Foran fra venstre: Malin, Malene Bråten, Tuva Jorung, Beti, Viktoria Liljerot og Jannicke Østby Paulsen. På fanget: Heidi Sørlie

Fra venstra bak: Sander Becsan, Fredrik Rustaden, Sebastian Skau Andersen og Mira Michelle Sundby. Andre rekke fra venstre: Amanda Engevold, Veronica Østby Paulsen, Kelly Svendsen, Johanne Wirstad-Halvorsen, Hanna Angelica Ekeberg, Amalie Kyndesen Skau og Martine Sørås. Foran fra venstre: Malin, Malene Bråten, Tuva Jorung, Beti, Viktoria Liljerot og Jannicke Østby Paulsen. På fanget: Heidi Sørlie Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Å overnatte i en kirke er blitt en ganske vanlig foreteelse også her på Hadeland etter at trosopplæringsreformen ble innført. «Lysvåken» er blitt et begrep over det ganske land der barn overnatter i sin lokale kirke.

DEL

InnsendtI Lunner har vi en litt annerledes versjon som vi kaller «LysLevende» der vi inviterer 12- 13 åringer enten til Grua kirke (annethvert år) eller til Lunner.

Temaet for opplegget er «påske». Vi bruker da siste helga før påske, og kaller selve overnattingsopplegget «LysLevende» (vi tenker da på Jesus som sto opp av graven påskedag samt at alle tilhører vi et «LysLevende» fellesskap der vi trenger hverandre.)

Den påfølgende gudstjenesten om søndagen kalles «Barnas påske» der vi deler en kortversjon av hele påskedramaet i tekst, bilder og en påskeinstallasjon.

I år var det Gruas tur, og med 22 påmeldte ble det en god gjeng.

Her var det påskehistorien fra Jerusalem for snart 2000 år siden i en salig blanding med leker og konkurranser (godt hjulpet av flinke ungdommer som var med oss som hjelpeledere), pizzasnurrer, mørkegjemsel og tårnbesøk litt sent ut på kvelden. Ved midnatt var det nattverd, og vi mintes Jesu siste måltid med sine disipler før alle fant soveposen og liggeunderlaget og vi etter hvert kunne falle til ro. Søndag formiddag brukte vi til å forberede gudstjenesten der barna var høyst delaktige i alt som skjedde.

Fra venstre: Sebastian Skau Andersen, Fredrik Rustaden og Sander Becsan

Fra venstre: Sebastian Skau Andersen, Fredrik Rustaden og Sander Becsan Foto:

Vi traff på både en guttegjeng og en jentegjeng etter samlingen:

– Hva synes dere om «LysLevende?

– Det var veldig hyggelig, synes jeg, kommer det fra Sebastian.

– Ja, det var best at vi kunne være oppe så lenge, tilføyer Fredrik.

– Vi fikk gjøre litt som vi ville. Og så kjente jeg mange her, smiler Sander.

Sebastian syntes gudstjenesten var overraskende bra.

– Jeg trodde det skulle bli kjedelig, men det ble det ikke. Det var bra for jeg var ganske sliten, sier han. De to kameratene hans nikker smilende.  – Ja, vi er ganske slitne nå, vi også.

– Jeg trur jeg sovna sånn rundt 02.30, kommer det fra Fredrik. Da orka jeg ikke mer.

 Alle tre er enige om at dette kunne de tenke seg å gjøre igjen. Og nå gleder de seg til påske. Det skal bli godt med ferie.

Fra venstre: Amalie Kyndesen Skau, Beti, Hanna Angelica Ekeberg, Viktoria Johanne Liljerot og Johanne Wirstad-Halvorsen

Fra venstre: Amalie Kyndesen Skau, Beti, Hanna Angelica Ekeberg, Viktoria Johanne Liljerot og Johanne Wirstad-Halvorsen Foto:

– Og dere da jenter, hva synes dere om «LysLevende»?

– Vi synes dette var bra og gøy, kommer det unisont fra hele gjengen.

– Alt var gøy, smiler Viktoria.

– Ja, istemmer Amalie, det var kjempekult med mørkegjemsel.

– Og så var det så gøy å leke med ungdommene når de var her, kommer det lattermildt fra hele jentegjengen.

– Det var spennende å være så lenge oppe. Johanne syntes det var litt skummelt å stå foran så mange mennesker og lese høyt fra påskehistorien. – Men det gikk bra, smiler hun.

Så alt i alt var det ei festlig og meningsfull helg for både ledere og deltakere.

Herlig! Vi gleder oss til neste år – da er det Lunners tur.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags