Magisk gjensyn med Gilmore-jentene

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Anbefaler serien: Gilmore Girls - A Year in the Life
 

Komedie-dramaet Gilmore Girls, kjent for sine raske dialogutvekslinger og popkult-referanser, vekkes til live i en ny sesong på Netflix. Originalserien med 7 sesonger ble sendt fra 2000-2007.

Når rikmannsjenta Lorelai blir gravid som 16-åring velger hun å rømme hjemmefra i stedet for å gifte seg meg barnefaren. Hun forlater hjemmet i Hartford, Connecticut og prøver lykken i Stars Hollow. Når Lorelai og baby Rory møter opp på trappa til vertshuseier Mia og trygler om en jobb, en hvilken som helst jobb, klarer hun ikke å si nei. De lever et trygt liv på vertshuset, Lorelai jobber seg etter hvert oppover fra stuepike til daglig leder.

Rory vokser opp til å bli en sterk, smart og morsom jente med ambisjoner om å studere på Harvard. Originalserien starter når Rory er 16 år og kommer inn på privatskolen Chilton. For å få råd til den dyre skoleavgiften har ikke Lorelai noe annet valg enn å oppsøke foreldrene og be om et lån. Foreldrene går med på lånet på én betingelse, jentene forplikter seg til å komme på middag hver fredag på ubestemt tid. Livet blir aldri det samme igjen.

I Gilmore Girls: A Year in the Life vender vi tilbake til Gilmore-jentene ni år etter at originalserien sluttet. Vi møter Lorelai, Rory og Emily, oppløst i sorg etter et dødsfall i familien. Vi får se hvilke uventede vendinger livene deres har tatt. Og vi får et gledelig gjensyn med alle de sprø og eksentriske innbyggerne i Stars Hollow, en småby med så mye sjarme og sjel at den utgjør en karakter i seg selv.

Seriens styrke ligger fortsatt i skildringen av forholdet mellom barn og foreldre, fra det anstrengte forholdet mellom Lorelai og Emily til det unike vennskapsforholdet mellom Lorelai og Rory. Med glitrende skuespillerprestasjoner fra Lauren Graham og Kelly Bishop i rollene som Lorelai og Emily er det ikke langt mellom latter og gråt.

Om du ikke har sett originalserien anbefaler jeg deg å se den først, og om du har, kan du glede deg til et magisk gjensyn med Gilmore-jentene!

Marthe Andersen Snekkerhaugen

Barne- og ungdomsbibliotekar

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags