Med DNT Hadeland til Hårteigen

Glad gjeng med Hårteigen i bakgrunnen.

Glad gjeng med Hårteigen i bakgrunnen. Foto:

Av
DEL

Ditt Hadeland Med sine 1690 moh rager Hårteigen opp midt på Hardangervidda vest. På grunn av den karakteristiske formen kan den sees fra store deler av vidda, og kalles ofte ”Kongen av Hardangervidda”. Denne toppen var målet for DNT Hadelands turopplegg første helga i august.

Uten klatreutstyr er det bare et sted hvor man kan komme opp til toppen. På sørøstsiden av Hårteigen er det ei kløft i fjellet som gjør det mulig å komme opp. Vi møtte den bratte og glatte snøfonna som ofte ligger i kløfta, og det gav noen ekstra utfordringer med klyving langs fonna.

Vi var svært heldige med været, og på toppen var det en praktfull utsikt over store deler av
Hardangervidda med Hardangerjøkulen og Hallingsskarvet i nordøst, Gaustatoppen i sørøst og Folgefonna i vest. Følte dette var toppen av verden.

Det er langt inn til Hårteigen fra bilveg, og vi valgte følgende rute: Liseth ved Vøringsfossen – Hedlo betjent hytte – Hadlaskard selvbetjent hytte - Hårteigen. Vi brukte fire dager tur/retur og gikk ca syttifem kilometer til sammen. Lang tur siste dagen fra Hadlaskard til Liseth, 26 km og ni timer, og eneste dagen med noe regn.
Mye flott vær, hyggelige turkamerater og fine naturopplevelser gjorde turen helt topp.
Fjelltur anbefales på det varmeste.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken