Kjemper i nytt ambulanse-mesterskap i dag

Team Hæljelaget

Team Hæljelaget Foto:

Av

Ambulansestasjonen på Gran stiller med to lag når Sykehuset Innlandet arrangerer regionmesterskap i ambulansefag i dag. Team Hæljelaget skal forsvare fjorårets seier, mens ferskingene på Team CAF skal ta opp kampen om å trone øverst på pallen.

DEL

InnsendtTil sammen deltar fem lag fra de ulike ambulanseregionene i Innlandet. I tillegg til de to Hadelands-lagene er det Team Ottadalen fra Lom, #evolusjonen fra Tynset og Folldal og Legende-laget fra Hamar.

Laget som vinner det regionale mesterskapet får delta i den nasjonale konkurransen som arrangeres av interesseorganisasjonen for ambulansetjenesten EMS Norway, senere i høst.

I det regionale mesterskapet i dag konkurrerer lagene i ulike ferdigheter innen prehospitalt akuttmedisinsk arbeid. De får ingen opplysninger om oppgavene i forkant, og skal håndtere disse som reelle ambulanseoppdrag. De skal testes i både kunnskap, kommunikasjon, organisering og handlekraft.

Team Hæljelaget

Team Hæljelaget består av Øystein Seljenes, Anna Opperud Nicolaisen og Merethe Haugsbakken. Da de bestemte navnet i fjor, ble det valgt på bakgrunn av at de alle jobbet helgevakter sammen.

De tre gikk helt til topps da det regionale ambulansemesterskapet ble arrangert for første gang i fjor. Det sikret deltakelse i den nasjonale konkurransen, og senere i det europeiske mesterskapet i Madrid i vår. Der ble laget slått ut før finalen, men deltakerne høstet mye kunnskap og erfaring.

Fra europamesterskapet i Madrid

Fra europamesterskapet i Madrid Foto:


– Alle de tre konkurransene, både regionmesterskapet, norgesmesterskapet og til slutt europamesterskapet, ga svært lærerike og spennende erfaringer. Vi brukte mye tid på trening, gjennomgang av ulike scenarioer og ulike akuttmedisinske ferdigheter. Vi fikk også bekreftet at selv om Norge er et lite land, så ligger vi langt foran mange andre på prehospital pasientbehandling og medisinske muligheter, sier de.

Utfordrere


Team CAF består av de tre lærlingene Henrik Karlsen, Kujtim Fazliu og Thomas Eraker. De har alle vært lærlinger ved ambulansestasjonen på Gran, og legger ikke skjul på at de har latt seg inspirere av Team Hæljelagets innsats i konkurransene siste året. – Det har helt klart gitt oss motivasjon til å delta, sier de.


Både Team Hæljelaget og Team CAF ser fram til konkurransen fredag.
– Mesterskapet handler om mye mer enn selve konkurransen. Trening på faglige ferdigheter utgjør en viktig del av arbeidshverdagen vår, og et slikt arrangement gir motivasjon for ekstra trening og perfeksjonering. Det gir verdifullt påfyll av kompetanse som kommer pasientene våre til gode, sier de seks kampklare ambulansearbeiderne fra Gran.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags