Østnorsk viseforum holdt seminar på Hadeland

Seminarledelsen - fra venstre Roar Barros Ødegård, Per Arne Brunvoll, Svein Johan Lindstad.

Seminarledelsen - fra venstre Roar Barros Ødegård, Per Arne Brunvoll, Svein Johan Lindstad. Foto:

Av

Den 23. til 25. august var 17 deltakere samlet på Sanner hotell til det første seminaret i sitt slag - i regi av Østnorsk viseforum.

DEL

InnsendtØstnorsk viseforum (ØNV) er et regionforum i Norsk viseforum, og har 50 medlemsklubber fra Østerdalen, Lesja i nord til Notodden i vest, Drøbak og Mysen i sørøst og Vestfold i sørvest.

På Hadeland er Vigga vers- og visevenner eneste klubb. I tillegg er det 299 personmedlemmer – visesangere, tekstforfattere, sangskrivere, både profesjonelle, semiprofesjonelle og amatører – som ønsker å styrke vilkårene og betydningen for viser i Norge. Det blir arrangert små og store visetreff i løpet av et år.

Høsttreffet blir i år holdt på Hotell Hadeland 25.-27.oktober. Omkring 100 visesangere med instrument deltar. Lokalmiljøet på Hadeland vil også nyte godt av visesang den helgen – bl.a ved at grupper av visesangere opptrer der folk ferdes og er.

Fra fredag til søndag var vi fire kvinner og 13 menn samlet til ØNVs aller første seminar av dette slag – Viseløftet 2019 var på sakskartet.

De 17 visesangere, var fordelt på tillitsvalgte, ansatte, direktemedlemmer og medlemmer av kor og viseklubber. Bør fremheves her Hans Kåre Flø, leder i Norsk viseforum 1993-2003 og nå styremedlem i Krafttak for sang, blant annet. Hans Kåre er en nestor i Visebevegelsen og i kulturlivet generelt.

Leder i ØNV og Norsk viseforum, Per Arne Brunvoll var selvfølgelig deltager, sammen med sekretær i ØNV, Svein Johan Lindstad. Roar Barros-Ødegård, ansatt i Norges korforbund, var sammen med disse to i seminarledelsen.

Programmet var profesjonelt lagt opp med innlegg fra ledelsen, etterfulgt av innspill og innlegg fra deltakerne. Gode replikker og morsomme kommentarer haglet det med. Effektivt gruppearbeid som munnet ut i gode resultat ble gjennomført på rekordtid, slik at vi fikk en del egentid og fritid i det flotte sensommerværet.

Interessante og viktige felt vi jobbet på og med var strategi og synergi – aktualitet, kvalitet og profesjonalisering – samarbeidsflater – veien videre.

Etter en bedre middag både fredag og lørdag samlet visevennene seg til internkonserter – og der ble mye flott og hørbar sang og musikk fremført.

Det ble også tid til noe sightseeing på Granavollen. Blant annet besøk på Aasmund Olavsson Vinje sin grav ved Mariakirken. Per Gunnar Bjørholt fra Stavern ble så inspirert at han laget et dikt «Ved Vinjes grav», som vedlegges.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags