Jaren sanitetsforening har feiret 100-årsjubileum

Av
DEL

Ditt HadelandFeiringa var på dagen foreningen ble stiftet, 5. desember. Det foregikk sammen med årets julebord på Bergslia gjestestuer. Mange gjester var invitert.

Leder Aud Teslow ønsket velkommen i festpyntet sal. Det var ledere fra de andre sanitetsforeningen, Tingelstadhøgda, Vestre Tingelstad, Gran og Brandbu. Også æresmedlemmene Edit Fallang og Dagny Dyrud, og fylkesleder Jorunn Granli var til stede.

Anne Wist overtok stafett-pinnen og ledet med stø hånd. Hun fortalte at hun var tredje generasjon Wist som var med i foreningen. Hennes bestemor, Aslaug Wist, stiftet foreningen 5. desember 1919.

Deretter leste Anne Wist en prolog om foreningens 100 år. Den var skrevet av Britt Viberg.

Sanitetshuset, Jaren bad, ble bygget i 1937. Det ble mye jobb mot å få et hus etter at Jaren bad ble revet. I 1997 ble Marienlyst kjøpt.

Æresmedlem Edit Fallang fortalte at daværende ordfører Lars Arne Høydal inviterte sanitetsforeningen med til Romania. 14 tonn mat, klær og diverse ble samlet inn. Året etter ble det en ny tur, sammen med Lunner sanitetsforening. Det var turer du aldri glemte.

På hjemlige trakter, begynte jobben om nytt oppholdssted. Jaren bad ble solgt og med en arv fra Kristian Torgalsen, og gave fra Einar Korsvoll på 100.000 kroner ble Stiftelsen Marienlyst en realitet. Stiftelsen ble åpnet 31. juli 1997.

Styreleder for stiftelsen, Håkon Skjervum, roste innsatsen og gratulerte med 100-årsjubileet. En gavesjekk på 2500 kroner fra Jaren vel ble utdelt. Han fortalte at vi hadde vært heldig med «ja» fra Våryr og Lyden av Hadeland, som skal benytte området.

Fylkesleder Jorunn Granli fra Otta, kom med gratulasjon til 100-åringen med blomster. Hun roste arbeidet i foreningen.

Leder Tove Ranheim fra Gran sanitetsforening gratulerte med 100-årsjubileet. Hun hadde med en gavesjekk fra Gran, Brandbu, Tingelstadhøgda og Østre Tingelstad på 3000 kroner. Skulle brukes til felles goder i kommunen. Bjoneroa sanitetsforening gratulerte med blomster.

Fra Gran kommune, varaordfører Pål-Arne Oulie, som gratulerte med blomster til 100-årsjubileet. Han takket for innsatsen til saniteten fra Gran kommune.

Deretter var det blomsterutdeling: Til fylkesleder Jorunn Granli. Til tidligere leder Aud Sørum. Til tidligere leder Else Marie Alm. Og til æresmedlemmene: Dagny Dyrud og Edit Fallang.

Så var det utdeling av gevinster fra julebasaren.

Kaffe og marsipankake ble servert. Det smakte nydelig etter en flott middag. Vi avsluttet med «Deilig er jorden».

Det var en flott og høytidsstemt 100-årsfeiring.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags