Margit har bakt fire slag til jul på Skjervum

LÆRER BORT: Margit Haugen (fra venstre) har bakt serinakaker mange ganger før og forklarer Ylva Østerstrøm og Bjørg Lote hvordan det skal gjøres.

LÆRER BORT: Margit Haugen (fra venstre) har bakt serinakaker mange ganger før og forklarer Ylva Østerstrøm og Bjørg Lote hvordan det skal gjøres. Foto:

Av

Onsdag 12. desember var det tid for tradisjonell bakedag på Skjervum helse- og omsorgssenter. I begge etasjer fikk beboerne være med å bake pepperkaker, serinakaker, brune pinner og goro til jul.

DEL

Innsendt– Serinakaker har jeg bakt mye av før, men goro, det har jeg aldri prøvd, fortalte Margit Haugen da hun var med på bakedagen for første gang.

Kjevler og seigmenn

En god gjeng var samlet rundt et langbord med mel, kjevler, kakedeig og bakepapir.

I tillegg var flere skåler med seigmenn og non-stop plassert rundt omkring på bordet. For det er jo lov å kose seg litt ekstra når det snart er jul.

– Vi må pynte serinakakene med sukker før vi steker, forklarte Margit.

Avdelingsleder Ylva Østerstrøm fulgte nøye med på instruksene. For julebaksten må gjøres skikkelig.

– Margit er serinakake-ekspert, så det er bare å gjøre slik hun sier, forklarte hun resten av bakerne.

Lukt av julekaker

Liv Johannesen kunne fortelle at hun har vært med på bakedagen ved helse- og omsorgssenteret i flere år.

Hun og de ansatte Stine Skjelseth og Bjørg Lote er enige om at dette er en hyggelig tradisjon.

Alle som tok turen innom Skjervum onsdag fikk kjenne lukta av nystekte julekaker.

BAKSTEN: Stine Skjelseth (til venstre) og Bjørg Lote viser fram noe av resultatet etter bakedagen.

BAKSTEN: Stine Skjelseth (til venstre) og Bjørg Lote viser fram noe av resultatet etter bakedagen. Foto:

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags