– Serinakaker har jeg bakt mye av før, men goro, det har jeg aldri prøvd, fortalte Margit Haugen da hun var med på bakedagen for første gang.

Kjevler og seigmenn

En god gjeng var samlet rundt et langbord med mel, kjevler, kakedeig og bakepapir.

I tillegg var flere skåler med seigmenn og non-stop plassert rundt omkring på bordet. For det er jo lov å kose seg litt ekstra når det snart er jul.

– Vi må pynte serinakakene med sukker før vi steker, forklarte Margit.

Avdelingsleder Ylva Østerstrøm fulgte nøye med på instruksene. For julebaksten må gjøres skikkelig.

– Margit er serinakake-ekspert, så det er bare å gjøre slik hun sier, forklarte hun resten av bakerne.

Lukt av julekaker

Liv Johannesen kunne fortelle at hun har vært med på bakedagen ved helse- og omsorgssenteret i flere år.

Hun og de ansatte Stine Skjelseth og Bjørg Lote er enige om at dette er en hyggelig tradisjon.

Alle som tok turen innom Skjervum onsdag fikk kjenne lukta av nystekte julekaker.