Gunda og Ann Toril holder den siste sommerkonserten på Granavollen

I NIKOLAIKIRKEN: Gunda-Marie Bruce og Ann Toril Lindstad samarbeider nok en gang om en konsert. Arkivfoto: John Erik Thorbjørnsen

I NIKOLAIKIRKEN: Gunda-Marie Bruce og Ann Toril Lindstad samarbeider nok en gang om en konsert. Arkivfoto: John Erik Thorbjørnsen

Av

For åttende år på rad har det vært sommerkonserter på Granavollen, og på søndag avsluttes de med finalekonsert med Gunda-Marie Bruce og Ann Toril Lindstad i Nikolaikirken.

DEL

INNSENDTGunda-Marie Bruce har vært med hvert år siden starten, og søndagens program vil spenne over ulike sjangre, som det har gjort hvert år. De som kommer får høre både opera og andre sjangre; både Mozart, Mendelsohn, Bellini, Strauss, Grieg og Carl-Maria von Weber.

Konseptet har vært litt det samme i disse årene vi har holdt på, men vi har villet ha med både noe nytt hvert år og noe vi har gjort sammen tidligere.

Bred erfaring

Gunda-Marie Bruce har sin utdannelse fra Operahögskolan i Stockholm, Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole. Hun har mottatt en rekke stipender og utmerkelser for sin stemmeprakt.

Hun har bred erfaring som solist i både inn- og utland, og har sunget på store scener som Den Kungliga Opera i Stockholm, Drottningholm Slottsteater, Vadstena slott, Bergen Nasjonale Opera, Den Norske Opera og Ringsakeroperaen.

Kunstnerisk leder

Ann Toril Lindstad er utdannet bachelor i kirkemusikk og master i orgelspill fra Norges musikkhøgskole, etterfulgt av videre orgelstudier ved Sweelinck Conservatorium i Amsterdam.

Hun har konsertert i hele Nord-Europa, blant annet Island, Sverige, Finland og Tyskland. Samtidig har hun virket som kantor i Sverige og på Island og har undervist i orgeldidaktikk ved Norges musikkhøgskole. Hun har nå stillingen som kantor i Gran og har siden 2012 kunstnerisk leder for sommerkonsertene på Granavollen.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags