Snø er gøy. Mye snø er enda mer gøy for da kan man bygge noe med det. For å bygge iglo trenger man snø som er hardblåst. Men det går også å tråkke snøen hardt med skiene kryssvis og ved mindre enn -10 på natta herder snøen fint slik at man kan skjære blokker. 

Vi speiderne på Harestua begynte å sage blokker og bygge de første rundene på igloene på  Royal Rangers-samlingen vår på torsdag 8. februar.

Lørdag møttes vi klokka 12.00 for å bygge igloene ferdig og gjøre dem klar til overnatting. Siden det blåste bestemte vi oss for å bygge en levegg hvor vi kunne sitte rundt bålet. Vi var så godt i gang og fullførte veggen til et helt gjerde med port og bue over inngangen.

 

Det ble koselig rundt bålet og kveldsmaten var meksikansk tomatsuppe med makaroni og pølser. Vi flyttet inn etter kveldsmaten og nå var det tid for kveldskos: varm solbærsaft og kjeks. Noen lagde seg også nudler. Et lite stearinlys i hver iglo ga koselig stemning. Vi hadde tre nye speidere med oss en fra Italia og to fra Kongo. Det ble mye  nytt og spennende for dem. For eksempel at man kan sette skjeer og spisekopper rett i veggen. Da vet man hvor man har ting. Lysene sluknet og det ble natta.

 

Tobias Gutmann

fornøyd speiderleder etter flott overnattingstur

Følg på: rr-harestua.com

 

Ingen frøs den natta og Victoria fra Kongo sa på morgenen at det til og med ble for varmt i soveposen. Etter hvert ble det frokost: kornblanding med rett i koppen kakao. Så var det slutt for denne turen og vi reiste fornøyd hjem. 

Igloene står så lenge til vårsola tar dem. Om noen vil overnatte er det bare å krype inn.  

Vi ønsker gjerne flere speidere velkommen til oss. Du kan se mer på vår nettside: rr-harestua.com