Rekord-deltakelse i Finn Skedsmo minneløp

Av
DEL

InnsendtI et sjeldent vakkert høstvær gikk Finn Skedsmos minneløp av stabelen lørdag for en ukes tid siden. I alt 90 løpere kom til start, tre flere enn den tidligere rekorden fra 2017.

Finn Skedsmos minneløp hedrer minnet til ildsjelen Finn Skedsmo som var initiativtaker til langdistanseløpet "Skjervedilten", som ble startet opp på starten av 1970-tallet. Løylengdene er nå betydelig kortere enn det som var vanlig i de første årene. På den tiden var langløypa 25 kilometer og kortløypa 15 kilometer!

Årets utgave hadde start og mål på skiparkeringen på Lygna. Den lengste løypa, som nå er på 12 kilometer, gikk innom tårnet på toppen av Lushaugen. Myrene mellom Lygna og Lushaugen er av de tyngre på denne tiden av året og mange løpere fikk en tung tur.

En som holdt god fart var Håvard Lucasen som imponerte mest da han vant langløypa med tiden 1.20.39 på de 12 kilometerne. Det gir en kilometertid på 6,43, som er meget raskt i et såpass tungt terreng. Lucasen representerer Fredrikstad skiklubb, men er bosatt på Hadeland. Hadeland o-lags egen Tor Trøan vant klassen for menn over 70 år og var også raskest i 7 kilometer-løypa.

Ellers så deltok Sigurd Dæhli, med VM-gull i stafett fra 1981 og VM-bronse fra 1983. Han er også vinner av sin klasse i årets veteran-VM som ble arrangert i Latvia. Det var derfor ingen overraskelse at han gikk til topps i klassen for menn over 60 år. Vinnermarginen var på solide 8 minutter.

Tradisjonen tro fikk løperne gratis kaffe, saft og kaker etter løpet.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags