Unik skiopplevelse i kulturlandskapet på Hadeland i morgen

Utsikt mot Randsfjorden.

Utsikt mot Randsfjorden. Foto:

Av
DEL

Innsendt– Vi har nok snø i år også!

Jubel runger over kulturlandskapet som akkurat har fått den snøen som trengs for å lage skikkelig gode løyper til Hadelangsen på ski for annet år på rad.

– Etter fjorårets suksess med 84 deltakere fra 5 til 73 år, må vi bli mer enn 100 i år, tror Christian Warg i Vestre Gran IL.

I fjor arrangerte vi rennet nærmest på impuls med 11 dagers planlegging. Tingelstad IF, Vestre Gran IL, Granlund vel og Grindvoll IL tar utfordringen i år også og arrangerer uhøytidelig mosjonsløp med tre starter, fire ski-kafeer, en kaffestopp og et mål; skiglede.

Det unike med løpet er at man møter på Grindvoll, tar buss til selvvalgt startsted og går man tilbake. Underveis kan man oppleve kulturlandskapet og flere muligheter for en kafferast. Vil man bli tatt tiden på, må man rekke fellesstarten fra Tingelstad.

Ellers er det frie starttider på de tre startstedene som gir løype på 28, 15 eller åtte kilometer. De aller minste kan gjerne starte på Granlund skole, nå Rakalauv barnehage.

– Jeg opplevde det helt unikt å gå på ski på jordene her på Hadeland da jeg flyttet til Grindvoll for ti år siden. Det er variert, åpent og utsikt til fjord, fjell og himmel, sier rennleder og initiativtaker Knut Erling Moksnes.

– Vi gleder oss masse. I fjor fikk vi veldig positiv respons på arrangementet. I målområdet kan de aller minste leke på ski, gå på skøyter, varme seg i skikiosken mens de venter på storebror, mor og bestefar som tar skituren.

Løpet går søndag 27. januar.

Kart Hadelangsen

Kart Hadelangsen Foto:

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags