Gå til sidens hovedinnhold

Kroppsbeherskelse og spenst i idrettshallen

Artikkelen er over 5 år gammel

Tirsdag kveld var det igjen liv og røre i idrettshallen på Hadeland videregående skole.

GRAN: Turngruppa i Gran idrettslag har vanligvis juleavslutning midt i desember, men i år var den flyttet til november.

Det satte foreldrene pris på.

Det var fulle tribuner, fullt trøkk i hallen og i kiosken gikk salget av lapskaus over all forventning. Hele 260 turnere var samlet for å vise fram noe av det de har lært i løpet av høsten. Fra de yngste turnerne som deltar på nøsteparti til elegante oppvisninger med gymhjul og spektakulære innslag med konkurranseturnere. Turnere som tidligere i høst ble kretsmestere i Oppland i trampett og tumbling.

Nest størst

Turngruppa har vokst seg stor og er nest største gruppe i Gran idrettslag. Fasilitetene man har tilgang på i idrettshallen på Hadeland videregående skole er blant de beste i Oppland. Turngruppa disponerer en tredel av hallen, med aktivitet hver kveld. 20 trenere sørger for å gi  god veiledning undervegs.

Bildeserie

BILDESERIE: Juleavslutning for turngruppa

 

I høst er tumblingbanen blitt oppdatert til nasjonal standard. Dermed er det klart for den store konkurransen «Granspretten» som arrangeres hvert år i februar.

I løpet av høsten har granturnere hatt treningssamling med juniorlandslagstrener Bekkavik. Målet var å gi utøverne bedre teknikk og større motivasjon. Turngruppa har investert i Opplands minste gymhjul på 165 cm og fått en dobling i antall gymnaster som ønsker å trene gymhjul. Gran arrangerte NM i gymnastikkhjul i vår og har regjerende norgesmester som trener på nybegynner partiet.

Kommentarer til denne saken