GRAN: Vi er inne i Ramadan og muslimene faster hver dag gjennom fastemåneden, fra soloppgang til solnedgang. I juni i Norge er det rimelig at det da blir ganske sent før måltidet kan inntas – cirka kvart på elleve.

Måltid og moro

Som alltid når Verdens gutter møtes, ble vi alle, uavhengig av tro, invitert til å bidra slik at måltidet kunne lages til på fint vis og slik at vi i fellesskap kunne dele dette måltidet og lære litt mer om denne viktige høytiden. Nesten 40 «gutter» innfant seg på Lidskjalv, og vi hadde en veldig hyggelig kveld med både Kubb-spill, biljard, samtaler og god mat.

 

Etter en lang dags faste, hvor det ikke er lov å innta verken drikke eller mat, var de fastende guttene svært sultne. De var svært glade for at Kai og hans hjelpere på kjøkkenet hadde sørget for en god lakserett med couscous, salat, tsatsiki og brød. I tillegg serverte kokkene en god syrisk linsesuppe.

En herværende dagligvareforretning i Almenningstråkket hadde også bidratt med dessert som falt i smak.  

De som ville fikk etter maten være med på takkebønn, mens andre hygget seg med drøs og rydding. Rett før klokken halv ett var lokalene ferdig ryddet og siste verdensgutt hadde forlatt lokalet etter en fin kveld.

Ny samling

30. juni skal Verdens gutter padle kano, bade og grille på Ulsnestangen. Vi håper på godt vær og en fin kveld, og inviterer selvsagt alle nysgjerrige gutter til å komme.