Snøvinter i gamle dager

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtJeg fortsetter med noen små historier fra barndommen.

Det var den vinteren det var så mye snø at vi, Solveig søster, og jeg, ikke klarte å forsere oss opp jordet mot Søndre Oppdal skole.

Vanligvis gikk vi på ski til skolen. Det var ikke snakk om å bli kjørt eller fulgt. Mor og far hadde mer enn nok med stell av husdyr på morgenen. Dette var også før vi fikk traktor hjemme. Svarten var hesten som gjorde alt det tunge arbeidet, også snøbrøyting. Far hadde fått laget en flott snøplog som Svarten dro og lagde fin bred vei.

Så var det en dag vi som vanlig la i vei mot skolen. Kom oss greit over Vigga og litt opp i bakken, men der hadde det føyka så mye at vi gikk oss fast i snøfonnene. Spesielt min søster ble veldig sliten, hun var tre år yngre enn meg, og måtte gi opp. Jeg forsøkte å tråkke opp løype, men innså at vi ikke hadde sjans til å rekke skolen før skoleklokka klang.

Far sto nok og fulgte med fra gården og så at dette ikke gikk så bra. Stor var derfor gleden da vi så Svarten med snøplogen komme. Så var det han som måtte ta de tyngste takene denne morgenen. Han brøytet veg for oss helt opp til skolen og vi rakk akkurat første skoletimen. Gode minner ...

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags