Ganske sikre på at det var Janne som ble funnet

Personell fra Midt-Hedmark brann og redning frakter en død person fra Glomma lørdag. Politiet forteller søndag at de mener det er savnede Janne Jemtland.

Personell fra Midt-Hedmark brann og redning frakter en død person fra Glomma lørdag. Politiet forteller søndag at de mener det er savnede Janne Jemtland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Oppland Arbeiderblad) Politiet mener det var Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma lørdag ettermiddag.

De forteller Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse søndag.

Politiet opplyser at avdødes ektemann, som er siktet for drap, også siktes for falsk forklaring. Dette fordi han først meldte henne som savnet.

Han nekter fortsatt straffskyld for forsettlig drap.

Et rettet søk

Siktede blir framstilt for varetektsfengsling klokka 13 mandag.

Politiet sier at han er villig til å la seg avhøre videre. De ønsker ikke å gå inn på hva han har forklart, men sier de nå har et bilde av hva som skjedde.

– Vi gjorde et rettet søk (i Glomma ved Braskereidfoss, red. anm.), der vi fant en død person, påpeker politiadvokat André Lillehovde van der Eynden.

Han sier det er «mye som tyder på» at det er savnede Janne Jemtland, men at formell identifisering først skjer etter obduksjon. Et svar fra denne kommer tidligst mandag.

75 kilometer unna

Det er i dag 16 dager siden Jemtland sist ble sett da hun kom hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal.

Torsdag i forrige uke fant politiet blodspor i snøen i veikanten i Fagerlundveien som viste seg å stamme fra den savnede. To dager senere ble det funnet nytt blodspor i Lillehaugveien. Stedene ligger en drøy kilometer fra hverandre og om lag 11 kilometer fra ekteparets bolig.

Stedet hun ble funnet i går – dit politiet etter alt å dømme reiste etter informasjon fra siktede – er om lag 75 kilometer fra avdødes og siktedes hjem i Ellevsætervegen; 12 kilometer nord for Brumunddal sentrum.

Artikkeltags