Dømt for forsettelig drap også i lagmannsretten

JANUAR: En mann fra Gran blir siktet for uaktsomt drap, som følge av uforsiktig omgang med våpen. Det var mannens kone som døde lørdag 9. januar. Politiet arbeider på åstedet natt til søndag.

JANUAR: En mann fra Gran blir siktet for uaktsomt drap, som følge av uforsiktig omgang med våpen. Det var mannens kone som døde lørdag 9. januar. Politiet arbeider på åstedet natt til søndag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

GJØVIK: Gransmannen som i januar i fjor skjøt og drepte sin kone har denne uka fått sin sak ankebehandlet i lagmannsretten. Juryen kom torsdag til samme konklusjon som dommerne i tingretten. Mannen skal dømmes for forsettlig drap, i tråd med tiltalebeslutningen. Det opplyser aktor Jo Christian Jordet til Hadeland.

Den 51 år gamle trebarnsfaren fra Gran ble i november dømt til tolv års fengsel for forsettlig drap på sin nesten ti år yngre kone i familiens hjem januar i fjor. En straff forsvarer Harald Stabell mente var altfor streng.

Forsvarer og aktor Jo Christian Jordet, prosederte på straffeutmålingen torsdag ettermiddag. Det er ventet at lagmannsretten tar stilling til spørsmålet om straffeutmåling fredag eller mandag.

Artikkeltags