Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om å leve av bilsport: – Jeg elsker farten og spenningen

Isabell Rustad fikk talentstipend på 50.000 kroner.

Ditt Hadeland

Talentstipendet tildeles unge mellom 15 og 30 år som utmerker seg innen idrett, kultur, kompetanseutvikling eller miljø- og samfunnsengasjement. Ordningen ble etablert i 2016 som et samarbeid mellom banken og Sparebankstiftelsene og midlene som gis skal inspirere til videre satsing og utvikling.

Isabell Rustad (15) fra Harestua var blant en av talentene som utpekte seg i søknadsprosessen.

– Det betyr ekstremt mye for meg. Det kommer vel ikke som noen stor overraskelse at jeg driver med en dyr sport. Derfor kommer disse pengene godt med.

LES OGSÅ: Isabell (15) tar en Mario på NRK i kveld: – Man kan si det er litt annerledes enn det jeg pleier å gjøre

Aktive foreldre

Til tross for å ha kjørt gokart siden 2015, var det ikke før i år at Rustad startet med baneracing. Med både en mor og en far som har drevet aktivt med bilsport under oppveksten, innrømmer hun at interessen har alltid vært der.

– Jeg har det nok litt i blodet, ler Isabell. Jeg har jo vært med pappa på billøp opp gjennom hele oppveksten. Det er her jeg har fått interessen min fra. Men jeg fikk ikke begynt å kjøre før i år, da man ikke har lov til å begynne med bilracing før man er fylt 15 år, legger hun til.

– Hva drømmer du om? Hvilke ambisjoner har du?

– Min aller største drøm er å bli verdens første kvinnelige og Norges første Formel 1-sjåfør. Dette er en ekstremt vanskelig og urealistisk drøm, men ingenting er umulig. Min mer realistiske drøm er å kunne leve av motorsport, om det er baneracing, formelbil eller rallycross.

Les også

Tommy (51) har byttet ut racing i Monaco med tømmerkjøring på Hadeland: – Det er mange ukonsentrerte sjåfører der ute

Takknemlig

I dag går Isabell på Wang Toppidrett for å kombinere idretten med skole. Med et sterkt ønske om å kunne leve av motorsport, er Rustad innstilt på å måtte jobbe hardt og målrettet.

– Det beste er følelsen av å ha det gøy, adrenalinet, mestringsfølelsen og gleden av å gjøre det jeg elsker mest i hele verden. Farten, spenningen og det å pushe meg selv og bilen/karten helt på grensa er en helt ubeskrivelig.

– Hva betyr det for deg å motta stipendet?

– Det er ikke bare det at jeg vinner penger som betyr mye for meg. Det at dere har valgt meg ut av flere andre gode søkere gjør meg stolt. Jeg har sett nivået på andre vinnere tidligere og ser at nivået er høyt og ble ekstra glad når jeg får være en av disse. Det gir meg ekstra motivasjon til å holde på med det jeg elsker mest i verden.

Isabel forteller at planen er å investere pengene i kjøp av en racingbil slik at pengene blir brukt som en investering og ikke som forbruk.

Les også

Tommy (52) klar for Mesternes mester: – Målet må være å ikke ryke ut først

Kommentarer til denne saken