– Likestilling, inkludering og mangfold er en forutsetning for at bygda vår skal være god å bo i for alle. Alle innbyggere uansett kjønn, kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk, seksuell orientering, etnisitet, religiøs bakgrunn eller funksjonsnivå skal ha de samme mulighetene for å delta i samfunnet, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Sommeren 2018 ble Hadeland Pride arrangert for første gang. Høsten 2018 vedtok alle tre kommunestyrene på Hadeland handlingsplanen «Modige, mangfoldige Hadeland». Den skal sikre bedre inkludering av mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet i bygdene våre. Denne planen er den første av sitt slag som er vedtatt av små kommuner i Bygde-Norge.

– Nå er det igjen sommer og vi er glade for at det for andre gang blir PRIDE-fest på Hadeland. Som i fjor arrangeres det på Hadeland Folkemuseum, og vi håper mange vil komme og gå i parade og være med på festen. Det blir vakker sang fra vokalgruppa Neon Vokal, appeller fra Skeiv Ungdom og lokale Inge Alexander Gjestvang.

Fest og parade

I tillegg blir det DJ’s med fengende musikk, kjøp av god mat og sprudlende drikke, heising av regnbueflagg og selvfølgelig parade.

Mange av de lokale politiske partiene kommer og står på stand.

– De kommer for å si litt om hvordan de vil jobbe for å gjøre samfunnet mer inkluderende, raust og modig, sier Gjestvang.

I tillegg selges det regnbueflagg fra standen til FRI Innlandet.

Lag og foreninger som ønsker å ha stand denne dagen kan bare si fra til arrangørene så får de mulighet til det.

Det settes opp gratis buss tur retur Gran sentrum (togstasjonen) og Hadeland Folkemuseum.

– Alle som vil komme seg til og fra festen komme seg dit uten kostnad. Bussene er satt opp så de korresponderer med tog fra/til Oslo, forteller Gjestvang.

Samarbeid

Festen sponses av Hadeland Folkemuseum, Sparebankstiftelsen Lunner og Jevnaker og Lunner SV.

Arrangører er i år som i fjor Hadeland Folkemuseum og arbeidsgruppa for planen «Modige, mangfoldige Hadeland». Gruppen består av Malin Hansen, Inge Alexander Gjestvang og Vibeke Buraas Dyrnes.

 

Bildeserie

SE BILDENE: Hadeland Pride