To kvinner i begynnelsen av 20-årene, en mann i midten av 40-årene og en mann i 20-årene var involvert i en alvorlig trafikkulykke på E16 på Jevnaker litt før klokken 20 søndag kveld.

Alle fire var våkne og bevisste etter sammenstøtet, opplyser innsatsleder Mattis Hamborg på stedet.

Han kan ikke si noe mer om skadeomfanget, men det har vært et kraftig sammenstøt. Ulykken har skjedd i bunnen av bakken ved to-felten opp mot Statoil-stasjonen på Bergermoen. Den ene bilen har kommet over i motsatt kjørefelt og kollidert med en møtende bil.

– Ikke alvorlig

Alle fire personene ble sendt til Ringerike sykehus med ambulanse, opplyser operasjonsleder Kai Gudbrandsen hos politiet i Hønefoss.

– Operativ leder for helse har opplyst at det ikke ser ut til å være alvorlige personskader. Men de to passasjerene i den ene bilen var mest skadet, og ble kjørt til sykehus først, opplyser han.

– Uoppmerksom

Politiet har midlertidig beslaglagt førerkortet til mannen i 20-årene. De mener han har vært uoppmerksom, og kommet over i feil kjørebane på vei oppover bakken.

Bilen hans havnet i grøfta på andre siden av autovernet. Mannen var alene i bilen.

Det var en av de unge kvinnene som kjørte den andre bilen. Politiet mener hun ikke har skyld i ulykken.

– Men vi har ikke foretatt formelle avhør. Det vil bli gjort på sykehuset i løpet av kvelden, opplyser Gudbrandsen.

Gjenåpnet vei

Bilene har fått store skader i fronten.

E16 var helt stengt en stund etter ulykken. Ved 21-tiden er den igjen åpen for trafikk. Den ene bilen står fortsatt igjen i grøfta, med politisperringer rundt.

– Den kunne ikke berges med vanlig bergingsbil. Den vil bli hentet med en mobilkran, forhåpentligvis i løpet av kvelden, sier Gudbrandsen.