Ny nettside for elevråd

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Når elevene tas på alvor med sine saker, engasjerer de seg mer. Derfor lanseres det nå en egen nettside som skal hjelpe ungdommene å komme i gang, skriver Oppland fylkeskommune i en pressemelding.

Nettsiden elevråd.no er en nettside laget av elev-, lærling- og mobbeombudene, i tett dialog med Elevorganisasjonen. Her vil elevrådene finne tips og råd om hvordan de kan jobbe i elevrådene.

– Elevrådene opplever ulik grad av støtte fra skoleledelsen på de ulike skolene. For noen elevråd kan det være tungt å komme i gang om høsten, og derfor er nettsiden laget, heter det i pressemeldingen.

Agathe Waage leder Elevorganisasjonen og har selv deltatt i arbeidet med www.elevråd.no 

– Elever i Norge opplever altfor ofte at rettighetene deres blir brutt ved at skolene ikke lytter til dem, eller at elevrådet blir nedprioritert. Det at elevene nå får en tilgjengelig nettside har stor betydning for dem, sier Waage.

– Nå kan man bli kjent med rettighetene sine for å sørge for at de blir oppfylt, men også finne inspirerende ressurser til å skape reelt elevdemokrati på sin enkelte skole, avslutter Waage.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken