Gå til sidens hovedinnhold

Eli Kristin og Operaen unngår streik og permitteringer

Alle varsler om permitteringer for teatre, orkestre og Den Norske Opera og Ballett er trukket tilbake etter at partene ble enige om lønnsoppgjøret for 2020.

– Etter at Spekter og LO Stat har kommet til enighet om lønnsoppgjøret 2020, er alle permitteringsvarsler for teatre, orkestre og Den Norske Opera & Ballett, som kunne ha blitt iverksatt dersom det ikke var mulig å sysselsette ansatte på en hensiktsmessig måte under en eventuell streik, trukket tilbake, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten i en pressemelding.

Anne-Kari Bratten forteller at arbeidstakersiden også har trukket varslene om mulig streikeuttak.

Les også

Eli Kristin (47) kan bli permittert fra Operaen: – Det kan virke som om ledelsen setter hardt mot hardt

Forhandlingsenigheten skjedde etter at etter at riksmekleren anmodet Spekter og LO Stat om å avlyse meklingen på grunn av smittesituasjonen. Både Spekter og LO Stat mente det var fornuftig å ikke samle så mange mennesker over så lang tid som en mekling innebærer, gitt det høye smittetrykket i samfunnet, sier hun.

– Driften i kulturvirksomhetene går dermed som normalt, men med de begrensninger som følger av smitteverntiltak knyttet til koronapandemien. Vi er fornøyd med å ha kommet fram til en løsning sammen med LO Stat som gjør at det ikke blir streik, Spekter-direktøren.

Kommentarer til denne saken