– Det er nesten så du ikke tror det er sant. Alt lå til rette for en knallspurt. Jeg følte meg veldig klar for å angripe, sier Emil Hasund Eid til Hadeland.

En kilometer før mål under forrige helgs NM rundbane (terrengsykling) i Son punkterte han.

– Jeg visste at det var kort vei til mål, og syklet på flatt dekk. Differansen ble 35 sekunder. I en slik situasjon blir sølv nederlag. I løpet av en lang sesong og hundrevis av mil punkterer jeg kanskje tre, fire ganger. Dette er ren uflaks, sier Hasund Eid.

Gullet gikk til Erik Hægstad fra Lillehammer CK, mens Eskil Evensen-Lie fra Kloppa (24) imponerte med bronse, et drøyt miutt bak vinneren.

Sølv til Sveum

Emil Hasund Eid er kjempefornøyd med løpet, tross alt. Han har også prøvd seg på landeveisritt nylig, og ble nummer seks i et norgescupritt. Derfor har han bestemt seg for å sykle NM landevei.

– Det blir moro å se hvor lenge jeg kan henge på de beste. Det er morsomt å sykle fort, sier han.

Norgesmester Erik Hægstad forteller om et ritt med mye rykk og napp.

– Det var en del lusekjøring, så jeg prøvde å kjøre billig de første rundene. Litt over halvveis begynte folk å dette av. Plutselig var det bare Emil og meg igjen. Etter det prøvde å støte fra flere ganger, men jeg fikk aldri mer en 10–20 meter. Jeg bestemte meg for å prøve å ta han de siste meterne. Dessverre så punkterte han, så da gikk det greit.

Elisabeth Sveum (30) var forkjølt i forrige uke, men klarte å mobilisere nok til innkasse sølvet på lørdagens rundbaneritt. Hun ble bare slått av Marit Sveen fra Romeriksåsen SK i Son, nord for Moss. Sistnevnte vant på tiden 1.26,54, 27 sekunder foran Elisabeth Sveum. Sveum syklet også inn til sølv på sprinten dagen etter.