Gå til sidens hovedinnhold

En flott skidag for barneskoleelevene i Gran

Artikkelen er over 1 år gammel

Lygna skisenter har i vinter invitert alle barneskolene til skidag på Lygna.

Ditt Hadeland

Meningen var å få dette gjennomført, fordelt på to dager, i uka mellom norgescup-arrangementene i januar. Den ene dagen var været så dårlig at det måtte utsettes. Tirsdag i forrige uke viste værgudene seg fra en bedre side, og hundrevis av unger fikk kjenne på skiglede på Lygna.

Samarbeid mellom flere

Opplegget har vært et samarbeid med idrettslinja ved Hadeland videregående skole. Sammen med skisenteret har lærere og elever derfra planlagt og opparbeidet et spennende aktivitetsområde for barneskoleelevene. Der var det mulighet til å delta på mange aktiviteter, både med og uten ski.

På skisenteret er det Edvin Straume som har hatt ansvar for opplegget. Han er svært fornøyd med samarbeidet som er etablert med den videregående skolen, og sier de er helt avhengig av dette for å gjennomføre dagene.

– Elevene fra idrettslinja er dyktige og veileder barneskoleelevene på en flott måte. Vi håper dette er et samarbeid som kan fortsette, sier han.

Opplegget hadde heller ikke vært mulig uten en sjenerøs gave fra Sparebankstiftelsen Gran, som finansierer transporten til og fra skidagen. Han understreker at dette et bidrag det setters stor pris på og er helt avhengig av for å få opplegget gjennomført.

Bjørg Skogli fra Sparebank 1 Ringerike Hadeland og Jørn Prestkvern fra Sparebankstiftelsen Gran var innom arrangementet.

– Det er etablert et fantastisk skianlegg på Lygna. Det er flott at de frivillige ved skisenteret har kapasitet og vilje til å gjennomføre en aktivitetsdag for barneskoleelevene i Gran. Det er utrolig flott å se så mange barn delta i ulike aktiviteter i skianlegget. Sparebankstiftelsen ønsker å takke både elevene ved Idrettslinja og Lygna Skisenter for gjennomføringen av to flotte aktivitetsdager for elevene ved barneskolene, sier Prestkvern.

Kommentarer til denne saken