Endelig: Nå graver Telenor for fullt

Er i gang: Fiberkabelen på bildet er nylig kommet på plass, som en del av Telenors bredbåndsutbygging på Hadeland. Fra venstre står ordfører Harald Tyrdal i Lunner, prosjektleder Shahzad Aslam i Telenor, lokal prosjektleder Gunnar Haslerud, prosjektleder Paal Gulbrandsen i Tessta Connect, moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen i Telenor og Daniel Furre og Joakim Ness fra utførende entreprenør Elektro Fiber.

Er i gang: Fiberkabelen på bildet er nylig kommet på plass, som en del av Telenors bredbåndsutbygging på Hadeland. Fra venstre står ordfører Harald Tyrdal i Lunner, prosjektleder Shahzad Aslam i Telenor, lokal prosjektleder Gunnar Haslerud, prosjektleder Paal Gulbrandsen i Tessta Connect, moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen i Telenor og Daniel Furre og Joakim Ness fra utførende entreprenør Elektro Fiber. Foto:

Nå har Telenor fått fart på bredbåndsprosjektet sitt på Hadeland. Det graves for fullt flere steder.

DEL

Det var i november 2019 at hadelandskommunene signerte kontrakt med Telenor om utbygging av bredbånd i 16 områder på Hadeland, som en følge av at de tre kommunene på Hadeland i 2017 fikk 15,3 millioner kroner fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) til prosjektet.

Konkurransen sto mellom Viken Fiber og Telenor, med sistnevnte som «seirende part». Kort tid etter gikk Viken Fiber inn i flere av områdene som var omfattet av kontrakten, og begynte å selge abonnement. «Bredbåndskrigen» var i gang.

Vikens gravemaskiner har vært i full sving en god stund allerede, mens Telenor har «ligget litt på været», og lurt på hvordan de skal forholde seg. Senest i juni turte ikke Arne Quist Christensen, moderniseringsdirektør i Telenor, å love at de fysiske arbeidene ute i terrenget ville starte opp i 2020. Nå er tonen en annen.

Er i full gang

– Vi har vært litt i tvil om hva vi skulle gjøre, og innrømmer at det har tatt litt tid før vi tok en beslutning, men nå er vi i full gang, sier Christensen da Hadeland treffer ham på Roa fredag formiddag.

Til stede er også representanter fra entreprenørene Tessta Connect og Elektro Fiber, og fra kommunene.

– De som skal utføre jobben har snudd seg rundt og fått opp tempoet. Nå graves og jobbes det i alle tre kommunene, både med fiber og mobile løsninger, sier Christensen.

Han lover at de første leveransene skal være på plass i 2020, mens resten kommer i løpet av 2021, i henhold til avtalen med kommunene.

Rent geografisk betyr det at entreprenørene jobber i Vestbygda, Tingelstad, Julibakka og Råstadbakka.

Mange spørsmål fra folk

– Fra vår side er vi veldig glad for at prosjektet nå er i gang. Jeg har veldig forståelse for alle som har ringt meg og har vært utålmodige, sier kommunenes prosjektleder, Gunnar Haslerud.

Han håper også de ulike grunneierne er positive når entreprenørene kommer på døra.

– Alle vil ha bredbånd, og da må vi tåle noen ulemper ved at det graves, sier Haslerud.

En gledens dag

– Dette er en gledens dag. Vi har ventet lenge på at prosjektet skal komme i gang, kommenterer Harald Tyrdal, ordfører i Lunner kommune.

Han påpeker også at det har vært mange innbyggere som har vært utålmodige, og at bredbånd er en grunnleggende del av nødvendig infrastruktur i dagens samfunn.

– Det er kjempebra at flere får ta del i dette, sier han.

Totalt er det såkalte Nkom-prosjektet delt inn i 16 områder hvor Telenor skal bygge ut bredbånd, med 2387 adresser innenfor områdene.

I utgangspunktet skal 1283 adresser tilbys fiber, mens 1104 skal få mobilt bredbånd.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags