Gå til sidens hovedinnhold

Enstemmighet gir utvikling?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På Hadelands Facebookside har Karl Emil Grina tirsdag 12. januar et innlegg, der han roser den politiske enigheten i Lunner, men skriver også: «å kommentere den debattformen som skjer i Gran er som å stikke hodet inn i djevelens hule. I Lunner greier vi å enes og her drar politikerne i samme enden av tauet. I Gran dras det i begge ender av tauet og da er vanskelig å skape utvikling».

Det er ikke vanskelig å være enig i at politisk enighet i en kommune er et godt grunnlag for å skape utvikling. Men et gammelt ord sier vel også «Der alle tenker likt, tenker ingen mye». At politikere enes, og stemmer likt – er vel ikke alltid det samme som at de skaper utvikling? At folk engasjerer seg, og meninger brytes, kan vel også ofte være et nødvendig grunnlag? Noen kommunestyrer gjør et godt arbeid her, og lar velgerne få anledning til å engasjere seg i viktige saker før den politiske behandlingen.

Men kjære Grina: Her har vel Gran heller lite å lære av politikerne i Lunner? Ett eksempel: Saka om ny regionstilhørighet for Lunner banka kommunestyret gjennom utenat folk flest i Lunner hadde registrert at saka var på dagsorden– langt mindre hadde velgere flest en rimelig sjanse til å si sitt. Politisk enighet i Lunner betyr som regel enighet innen kommunestyret. Hva folk mener, spørres det ikke om i utide, og bare noen få grinebitere lar sin røst høre. Og for all del: I denne saka hadde kanskje Viken blitt svaret også om politikerne hadde lagt opp til en åpen forhåndsdebatt. Men da hadde vi i alle fall vært med i prosessen.

Gode Karl Emil Grina: Det er vel heller ikke slik at politisk enighet nødvendigvis skaper utvikling – eller positiv utvikling? Håper du kan gi gode eksempler på positiv utvikling for HELE Lunner (innen kommuneøkonomi, folketallsutvikling, næringsutvikling etc.) som er et resultat av at politikerne våre drar i samme enden av tauet – (mens folk flest øver seg i å tie stille ...)

Kommentarer til denne saken