Hadeland multiservice etablerte seg i nåværende lokaler i 2017, der Brænden Auto tidligere hadde lokaler på Andfossen. Innehaver Svein Erik Nilsen startet import av Harley Davidson i 2010, hjemme i garasje i Briskebyen. Han hadde også lokaler på Jaren, før han fikk enda mer plass i 2017.

– Jeg fikk frie tøyler med lokalene av utleier Brandbu og Tingelstad almenning, forteller Svein Erik om de flotte lokalene, med blant annet utstillingsrom, verksted og lager på tilsammen 1.300 kvadratmeter.

 

Dobler omsetningen

På verkstedet er Mads Skoglund (24) fullt opptatt med mekking, mens Svein Erik for det meste tar seg av salg. Og salget går veldig bra.

 

– Vi omsatte for om lag 12 millioner kroner i 2018. Det tallet har vi allerede nådd nå, så trolig dobler vi fra fjoråret, forteller Svein Erik.

 

Han importerer Harley Davidson i USA. Der har han kontaktpersoner som kjøper opp og ordner motorsykler før de blir sendt til Norge.

 

– Helst sykler med lav kjørelengde og gjerne en eier. Hver sykkel er unik. Vi skal ha «high end»-produkter og vi har kunder fra Kirkenes i nord til Egersund i sør, forteller importøren.

Med drømmeblikk

Motorsyklene presenteres på nett og Svein Erik har eget fotorom med utstyr for at presentasjonen skal bli bra og riktigst mulig.

– Det har vært hektisk i år. Fra 1. mai har vi solgt 26 sykler, forteller Svein Erik, som har samboer og døtre på 17 og 21 år.

Det er før Trond Skontorp fra Flå kommer innom. Trond går direkte til tohjulingen han har sett på nett.

 

– Det er denne jeg har tenkt på. Jeg hadde ikke anelse om at denne butikken fantes før jeg surfet på finn.no, forteller Trond, smått salig i blikket.

 

41-åringen er aldersmessig i den typiske kundegruppen.

– Det er fra 40 og oppover de fleste kundene er. Jeg hadde en som handlet og var født i 1992, men det er mer utypisk, forteller Svein Erik.

Tur hjem på to hjul

Motorsykkelen Trond ønsker seg har gått 14.500 kilometer. Det blir mer, for etter kort tid går Trond og Svein Erik på kontoret og underskriver kontrakt. Deretter handler kunden kjøredress og tilbehør. Bilen han kom i blir parkert. Turen tilbake til Flå går på to hjul.

 

– Jeg er gift og har to unger. Jeg tror kona synes det er helt greit når hun ser sykkelen. Denne måtte jeg bare ha. Jeg har sett Harley på nett i mange år, sier Trond, før han starter opp og setter kursen hjemover.

 

Mads Skoglund har flyttet speiler på styret etter Skontofts ønske. Skoglund har Harley sjøl også og jobben går både i service på sykler og mer omfattende reparasjoner.

 

– Her bytter jeg girkasse for en kunde. Det er viktig å tilby service og gjøre ordentlig arbeid. Da kommer kundene tilbake, sier 24-åringen.