Gå til sidens hovedinnhold

EØS + olje og gass = fortsatt velstand

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norges evne til å sørge for en høy levestandard for egen befolkning, samt å bidra til å dempe nøden andre steder, er basert på to hovedkilder: Salg av olje og gass, og markedsadgangen for andre produkter gjennom EØS-avtalen. Som attpå til skjermer norsk landbruk, og fremmer eksporten av sjømat.

Dette vil en del politikere skrote. De vil avvikle produksjonen i Nordsjøen, og de vil reforhandle EØS-avtalen. Det er som å spille poker med vår framtid og velferd.

  • Avvikling av virksomheten i Nordsjøen vil bety minst 200.000 arbeidsledige.
  • EØS-avtalen gir norske eksportbedrifter adgang til et marked med 500 millioner forbrukere. Det betyr sikre arbeidsplasser og sikker bosetting over hele landet.

Dette kan en ny regjering komme til å sette i spill. Troen på egen forhandlingsevne har hos noen antatt slike dimensjoner at jeg må lure på om de i det hele tatt forstår hva de foreslår.

Jeg har bevisst ikke nevnt verken partier eller politikere ved navn, og oppfordrer deg som leser til å sette deg inn i de enkelte opposisjonspartienes politikk før du gjør ditt valg til høsten.

Hvis du ikke ønsker å bruke tid på det, er det min påstand at du vet at dagens regjering er en garantist for en stabil og trygg økonomisk hverdag for alle i årene som kommer.

Kommentarer til denne saken