– Er det mulig å la bilen stå, så gjør gjerne det

UNDERKJØLT: Når regn eller fuktig luft møter frossen bakke, kan det fort bli en glatt hinne på bakken. Dette kaldes underkjølt regn.

UNDERKJØLT: Når regn eller fuktig luft møter frossen bakke, kan det fort bli en glatt hinne på bakken. Dette kaldes underkjølt regn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Regn som fryser på bakken kan gi vanskelige kjøreforhold på Hadeland fra i kveld og fram til lørdag formiddag. Også i fjellet kan det bli vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, snø og snøfokk.

DEL

Meteorologisk institutt melder at nedbøren som kommer inn over Østlandet fra i kveld kan komme som regn som fryser på bakken. Dette vil gi vanskelige kjøreforhold i store deler av Oppland, særlig fra Lillehammer og sørover, men også lavlandet i Gudbrandsdalen og hele Valdres blir berørt.

– Entreprenørene som drifter riks- og fylkesvegnettet for Statens vegvesen er varslet og er i beredskap, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen i en pressemelding.

Les også: Til helgen blir det mildvær: Det kan bli dyrt å utsette måkingen

– Regn som fryser på bakken kan gi glatte veger, og strøbilene kan ikke være på alle veger samtidig. Vi ber derfor bilistene om å være forsiktige, holde avstand og beregne god tid hvis de må ut og kjøre. Er det mulig å la bilen stå i kveld og i morgen formiddag, så gjør gjerne det.

Farevarselet fra meteorologene omfatter også fjelltraktene i Sør-Norge, som vil få vindøkning fra i kveld og snø. Snøfokk kan føre til vanskelig føre og dårlig sikt.

– De som skal ut å kjøre i slikt vær, må ha gode dekk, sier Asbjørn Stensrud.

– Vindusviskere, lys og annet nødvendig utstyr på bilen må også være i orden. De som kjører vogntog, må legge på kjetting i tide. Stopp der det er trygt, og legg på kjetting før vogntoget kommer til strekninger med bakker og krappe svinger.

Statens vegvesen oppfordrer bilistene til å følge med på Vegvesenets trafikkmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk eller ringe Vegtrafikksentralen på 175. Vegtrafikksentralen er også på Twitter; @VTSost.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.