Som leser av Hadeland ønsker vi å gi deg det du trenger for å orientere deg i en kaotisk og uforutsigbar tid. Vi befinner oss i en situasjon der det er lett å bli bekymret og pessimistisk. Negative nyheter og den uoversiktlige utviklingen fyller dagene og avisene.

Det hagler av nyheter om at viruset fortsetter å bre om seg, at flere og flere blir syke, folk som dør og om bedrifter som står i fare for å gå konkurs.

Om ikke alle var like kjapt ute med å ta virussituasjonen på alvor tror jeg vi kan si at nå har de aller fleste av oss det til felles at vi er bekymret for familie og egen helse. Om livet og verden vil se ut «på andre siden» vil se ut slik vi kjenner det i dag. Har vi mistet jobben? Har vi mistet noen nære? Dette vet vi ikke svaret på, men på ett eller annet tidspunkt vil vi vende tilbake til normalen. Korona er ikke slutten på alt, og vi har klart oss gjennom verre ting.

Hvordan vi får det når Erna Solberg «gjenåpner Norge» avhenger i stor grad av hva vi gjør og hvordan vi oppfører oss i dag, i morgen og i tiden framover. Det avhenger av om vi klarer, gitt alle begrensninger og restriksjoner, å holde oss flytende på en ålreit måte.

Det finnes muligheter, selv om det kan være krevende å få øye på dem.

En søsteravis i sør, Romerikes Blad, har satt i gang en aldri så liten motvekt til alt det negative som skjer. De har bedt så mange som mulig bli med å jakte på mennesker og bedrifter som utøver kreativitet, medmenneskelighet og besluttsomhet. Folk som er oppfinnsomme og viser vegen videre.

Bedrifter kaster seg rundt for å kunne levere til folk i karantene. Andre bruker ledig tid til å bistå helsepersonell. Vi tilpasser oss – og det er innmari bra!

Avisen Hadeland ønsker å være en av avisene som bidrar med positivitet, og vi vil gjerne høre fra deg dersom du har tips og innspill om folk og bedrifter som bidrar til å holde hjulene i gang. Innenfor trygg aktivitet og smitterisiko selvsagt.

Er du med på #veienvidere?