Ester Elise Haga: Vedrørende motorferdsel på Randsfjorden

Svanhild og Svante med sine 9 små 13. juni 2020

Svanhild og Svante med sine 9 små 13. juni 2020 Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dersom Jevnaker åpner for flere typer motoriserte «fartøyer» og kommunene rundt holder igjen, vil Randsfjorden komme til å «dynges» ned med ulike farkoster. Det er ikke reklame for Jevnaker. Randsfjorden er ei perle og vi ser turiststrømmen til glassverket og fotografering utover fjorden. Vil et «tivoli» på fjorden være noe å vise fram? En annen viktig ting er svømmefuglenes liv og levnet.

Hvor skal de være? Med denne racerkjøringen, med scooter særlig, har absolutt ingen mulighet til å klare seg. Jeg har selv sett på åtte-tallskjøring i høy fart, fram og tilbake, ingen kan beregne hvor de kommer og hvordan de høye bølgene som piskes opp vil ødelegge for våre fugler. Den sørlige delen av fjorden burde fredes for fuglelivet, det samme burde gjelde Hermanstjernet. Nylig hadde vi ei stygg ulykke. Ei svanemor, Svanhild, måtte avlives, ni svaneunger er tatt hånd om inntil videre og en sørgende familiefar, Svante driver omkring og søker etter sine. Jeg har selv fulgt dem i ti år og synes det er forferdelig at dette skulle skje. Jeg er glad i disse flotte fuglene, de er reklame for Jevnaker!¨

I Hermanstjern har jeg plukket opp fiskesener og kroker, maisbokser, flasker etc. som er til skade for svømmefuglene og som forsøpler naturen. Hvordan vil fjorden bli med alle ulike fartøyer?

Det er bra at kommunen ønsker kreative unge, men fjorden og tjernet er da ikke noe lekeplass? Er ikke det for rolig fritidssyssel og hygge med fuglelivet og det vakre området rundt? Kjære dere som sitter og skal bestemme, lytt til de som har valgt dere før beslutninger tas. Og lytt til de andre kommunene som grenser til Randsfjorden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.