Gå til sidens hovedinnhold

Etter 7,5 timer er strømmen tilbake på Samfunnshuset i Jevnaker

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har vært mørkt på Samfunnshuset i Jevnaker. Det er her kommuneadministrasjonen sitter. Fredag formiddag, klokken 10.48, sendte kommunikasjonsrådgiver Anette Skafjeld ut informasjon om at Samfunnshuset kjørte på nødstrøm.

Først klokken 18.30 var strømmen tilbake.

Selv om alle datatjenester i kommunen var i drift, hadde de ansatte på Samfunnshuset reduserte muligheter til å utføre oppgavene sine.

– Årsaken er at det i går kveld og natt var planlagt vedlikehold av strømtavler. Arbeidet startet i går ettermiddag, og skulle være ferdig i natt. Men ombyggingen av tavlene for sentral tilførsel fra kraftverket var langt mer omfattende enn først antatt, opplyste Skafjeld fredag formiddag..

Det var først ventet at strømmen ville være tilbake ved 13-tiden, men det skjedde ikke. Da ble det også klart at enkelte beboere på Nesbakkene som følge av dette ville mangle varmt vann.

– Dette gjelder dem som er koblet til fjernvarmeanlegget vårt. Vi jobber med saken og prøver å løse dette så fort som mulig. Vi beklager så mye til dem det gjelder. Når strømmen er tilbake vil vannet gradvis bli varmet opp, og vi satser på at de har varmt vann igjen i løpet av kvelden eller natta, sa Skafjeld.

Like over klokken 18.30 melder hun altså at strømmen er tilbake.

– Det er vi veldig glade for. Godt jobbet av kommunens egne folk og lokale entreprenører og elektrikere. Det betyr at vannet i kranene snart blir varmt igjen for de det gjelder, skriver Skafjeld i en melding fredag kveld.

Les også

Rådmann May-Britt Nordli slutter: – Det er en trist dag, men det er dette jeg vil

Les også

Lars Magnussen om Nordli: – Hun har betydd svært mye for Jevnaker

Kommentarer til denne saken