Even Haga: Utbygging av Øvre Hovsgutua 5

Blokkene: De to planlagte blokkene er fargelagt. Bæssfarjordet ligger til venstre i bildet, Bæssmorjordet til venstre i nedre bildekant. De hvite blokkene til høyre illustrerer hva som kan komme på nabotomta i sør.  Planutvalget har avvist søknaden.

Blokkene: De to planlagte blokkene er fargelagt. Bæssfarjordet ligger til venstre i bildet, Bæssmorjordet til venstre i nedre bildekant. De hvite blokkene til høyre illustrerer hva som kan komme på nabotomta i sør. Planutvalget har avvist søknaden. Foto:

Av
DEL

MeningerTakk til Laila Fossum Nordström for innlegget i avisa.

Hun er nok representativ for storparten av oss i de øvrige 22 boenhetene i Bæssfarjordet borettslag.

Og slik Lafton Eiendoms egen illustrasjon viser, blir begeistringen neppe ellevill i de 50 boenhetene i Bæssmorjordet borettslag heller.

Hvis søknaden om bygg i fem etasjer innvilges, er Gran kommune på full fart inn i en «jessheimisering» av Vassenden, med den forringelse av bo- og livskvalitet som en skyggefull «bakgårdstilstand» med 70–80 prosent tap av utsikt medfører.

LES OGSÅ: Jessheim trekkes fram som skrekk-eksempel: – Dumt, men enig i at det ligner, sier innbyggerne

Finurlig nok faller skyggene på illustrasjonen omtrent slik de vil gjøre tidlig på en skyfri høysommerdag. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan skyggene fra en fem etasjes blokk faller på en tre etasjes blokk tett nordafor seinere på dagen.

Av og til er det viktig og riktig å stramme tøylene. Det er en utfordring og et ansvar som påhviler de folkevalgte i Gran kommune. Lykke til.

Sindre (53) ville bygge blokker i Gran. Nå må han tilbake til tegnebrettet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags